Çözüldü Laptopta dahili ekran kartı vs harici ekran kartı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
9 Ekim 2020
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopumda iki adet ekran kartı olduğunu farkettim ve birisi şu anda çalışmıyor. Sizce hangisini kullanmak daha mantıklı ve AMD'yi nasıl aktif edebilirim?

intel.PNG


amd.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AMD'yi nasıl aktif edebilirim?
Eğer driver yüklü değil ise buradan ilerleyip sayfaya sağ tıklayıp Türkçe diline çevirin. Hemen sol üstte Windows için otomatik radeon ekran kartı sürücüsü tarama diye bir bölüm var. İndire tıklayın. Kendisi otomatik olarak ekran kartınızın sürücünü bulacaktır. Sürücünüzü indirdikten sonra, çoğu oyunu otomatik olarak ekleyecektir zaten. Eklenmeyen oyunları da Ayarlardan grafik ayarlarını seçin. Klasik uygulamadan Göz At'ı seçin. Oyunun kurulu olduğu yerden .exe dosyasını seçin. Eklediğiniz oyunun üzerine tıklayıp seçeneklerden, yüksek performansı aktifleştirin.
Yüklenmemiş olsaydı Görev Yöneticisinde gözükmezdi.

Konu Sahibinin sorusuna gelecek olursak:
Sizin bir işlem yapmanıza gerek yok. Windows o anki yüke göre kartlar arasında geçiş yapıyor. Ve bildiğim kadarıyla bilgisayar prize takılı değilse, çoğu zaman harici kart (Sizin AMD) devreye girmiyor.
Doğru, haklısınız. Ama ben de AMD ekran kartı kullanıyorum laptopumda. Fakat dediğim gibi bazen otomatik uygulanmayabiliyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı