Çözüldü Laptopta F Tuşlarını Kullanamıyorum ve BIOS'a Giremiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir Yazıcı

Megapat
Daha fazla  
Yeni laptop aldım ve oyun oynarken F tuşlarını kullanamıyorum ses açma kapatma falan yapıyor. Birkaç konuya baktım BIOS ile yapılıyor sanırım ama BIOS'a bir türlü giremedim. BIOS'a nasıl gireceğimi ve sonrasından nasıl F tuşlarını ayarlayacağımı söyleyebilirseniz güzel olur. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
F2 ile olması lazım. Bilgisayarı kapatın. Sonra açma tuşuna basar basmaz sürekli F2'ye bas-çek yapın.
Sizin durumunuzda FN'i basılı tutarken F2'yi bas çek olabilir.
İşe yaramazsa F7, F8, F10, F11, F12, ESC ve Delete tuşlarını da deneyebilirsiniz. Genelde bu tuşlar kullanılıyor ama Lenovo F2 demiş.
Yeni laptop aldım ve oyun oynarken F tuşlarını kullanamıyorum ses açma kapatma falan yapıyor. Birkaç konuya baktım BIOS ile yapılıyor sanırım ama BIOS'a bir türlü giremedim. BIOS'a nasıl gireceğimi ve sonrasından nasıl F tuşlarını ayarlayacağımı söyleyebilirseniz güzel olur. Teşekkür ederim.
Anakartınızın markası ne?

Sadece arka kapağını sökün. Dikkat edin kullandıysanız bakır soğutucu sıcak olabilir. Büyük kare bir şey var bakır soğutucunun altında bak bende Foxconn yazıyor. Sen de bir bak ve bize at.
IMG_20200624_005234.jpg

Sadece arka kapağını sökün. Dikkat edin, kullandıysanız bakır soğutucu sıcak olabilir. Büyük kare bir şey var bakır soğutucunun altında. Bak bende Foxconn yazıyor. Sende bir bak ve bize at.
Hocam abartmayın o kadar da. Programlar üzerinden bakılıyor sanırsam.

Ama anakartı bilmedikten sonra kimse çözemez ki.
Bu arada anakartı hala söylemedi konu sahibi.
Aldığınız laptop'un sitesinden anakart markasına bakın. Gigabyte mı? MSİ mı?

Bu arada anakartı hala söylemedi konu sahibi.
Bekleyeceğiz. Yapacak bir şey yok, sonuçta biz yardım için buradayız. Bir Technopat üyesine elimizden geldiğince yardım etmeliyiz.

Ama anakartı bilmedikten sonra kimse çözemez ki.
Tamam işte programlardan bakılıyor modele. Masaüstünde kesin bakılıyor orası ayrı da eski laptopumdan hatırladığım kadarıyla onda da tam marka model yazıyordu. CPU-Z üzerinden bakmıştım diye hatırlıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı