Laptopta G271 ile 144 Hz nasıl alınabilir?

yusufs10

Hectopat
Monitör
MSI 27" Optix G271
Merhaba,
MSI 27" Optix G271 monitör satın aldım. Ancak laptopumda sadece HDMI girişi var. Ve ben monitörü aldıktan sonra, 144 Hz almak için DisplayPort kablosunu kullanmam gerektiğini öğrendim. Sonrasında bu konuyu nasıl çözebilirim diye araştırırken önüme çıkan birkaç şeyden sonra kafam karıştı açıkçası. Aklımı karıştıran 2 tane soru var.
1- Yaptığım araştırmaya göre HDMI kablosundan görüntü almak istiyorsam minimum 2.0 olan HDMI kablosu almam gerekiyor. Fakat yaptığım araştırmalarda monitörün girişlerinin 1.4'ü desteklediğini gördüm. Bundan dolayı bu ihtimal eleniyor.
2- Gelelim son ve tek ihtimal olan HDMI to Display dönüştürücüsü. Bununla alakalı çok fazla bir şey bulamadım. Ama aklıma gelen tek çözüm bu şu an.
Sizce işe yarar mı? Veya bildiğiniz başka bir çözüm varsa önerebilirseniz çok ama çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de monitör bakıyorum ama laptopta 1 superspeed USB type-c® 5 Gbps veri aktarım hızı (USB güç iletimi, displayport™ 1.4, HP uyku ve şarj) böyle bir USB C girişi var ben de oraya konu açtım umarım ikimizde çözüme ulaşırız.

Ben de monitör bakıyorum ama laptopta 1 superspeed USB type-c® 5 Gbps veri aktarım hızı (USB güç iletimi, displayport™ 1.4, HP uyku ve şarj) böyle bir USB C girişi var ben de oraya konu açtım umarım ikimizde çözüme ulaşırız.
Umarım :(

144Hz için HDMI 1.4b kablo ve laptop'ın desteklemesi gerek. 1080p çözünülük için...

Laptop marka model nedir ?

@yusufs10
HP OMEN 15

Yine videolar izlerken gördüm. Laptopta mini display takabileceğim yer mevcut. Ondan alsam direkt DisplayPort ile kullansam monitörü çözüme ulaşır mıyım?

Umarım :(

HP OMEN 15

Yine videolar izlerken gördüm. Laptopta mini display takabileceğim yer mevcut. Ondan alsam direkt DisplayPort ile kullansam monitörü çözüme ulaşır mıyım?
Bu model için ayrıca kendine ait bir kod olmalı. HP OMEN 15 için bir çok farklı model var kendi içinde...

Sanırsam OMEN 15 modelin HDMI 2.0 kadar destekliyor, yani 240Hz monitör taksan HDMI 2.0 kablo ile 240 Hz kullanabilirsin. Tam emin olmak için dediğim model kodunu söylemen yeterli olur :)

HP OMEN 15EN1006NT
Tamamdır işte bir önce ki mesajımda belirttiğim gibi. 240Hz bile kullanabilirsin. Bir tane HDMI 2.0 çıkışın var;
1666819399132.png

Sanırsam OMEN 15 modelin HDMI 2.0 kadar destekliyor, yani 240Hz monitör taksan HDMI 2.0 kablo ile 240 Hz kullanabilirsin. Tam emin olmak için dediğim model kodunu söylemen yeterli olur :)

Tamamdır işte bir önce ki mesajımda belirttiğim gibi. 240Hz bile kullanabilirsin. Bir tane HDMI 2.0 çıkışın var;
Eki Görüntüle 1554775
Peki monitör girişinin 2.0 desteği var mı ? Okuduğum kadarıyla 1.4 destekliyor :(
Ayrıca 2.0 desteklediğini bilmiyordum, teşekkür ederim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı