Laptopta GTX 1050 Ti için güç ayarı var mı?

QuickPC115

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhabalar. Öncelikle aslında durum başlıkta yazılandan çok daha derin. Şöyle ki;

PC'yi aldığımdan beri (4 senedir) yaşadığım, fakat ansızın ve uzun aralıklarla yaşadığım bir sorun vardı. Ekran durup dururken bir anda 4 parçaya bölünüyor, ekranda kırmızı-yeşil-gri çeşitli renklerde çizgiler beliriyor ve bilgisayarı kapatıp açınca düzeliyordu. Çok kez teknik servise vs. yolladım fakat sorun ansızın olduğu için tespit edemiyorlardı. En son tekrar yaşadım, fakat bu sefer bilgisayarı resetleyince düzelmedi ve Görev Yöneticisi'nden ekranın ortasına kadar gri-beyaz çizgiler kalmıştı.

YouTube gibi sitelerde mini oynatıcıyı çalıştırınca(videonun üzerine gelince oluşan ön izleme) video görünmüyor ve yeşil-kırmızı renkler görünüyordu. Ben de ekranda yaşadığım bu sorun ile mini oynatıcılardaki sorun arasında ilişki olduğunu düşünerek; dahili ekran kartını devre dışı bıraktım. Mini oynatıcılardaki sorunum çözüldü, ekrandaki çizgiler de geçti.

İşin özü; şu an bilgisayarımı sadece GTX 1050 Ti ile kullanıyorum. Bu durumda ekran kartının ömründen korkum var. Gücün azaltılması, ekran kartının %50-%70 gibi performanslarda çalışması için bir ayar var mıdır acaba? tüm bu anlattıklarım hakkında da fikirlerinizi verirseniz sorunu yaşayan kişilere de belki bir çözüm olur. (sorunu LoL oynarken yaşamıştım, ekran bir anda 4 parçaya bölündü. fakat ben oyunu GTX 1050 Ti ile oynuyorum, o zaman nasıl oluyor da "dahili" ekran kartını devre dışı bırakıp NVIDIA'yı aktif bırakınca sorunum çözüldü. Fikri olanlar yazarsa sevinirim.)
Ek:

Arkadaşlar bu garip bir durum. Dahili GPU kapatınca ekran parlaklığını vs değiştiremez oldum. Sadece hariciyi kullanmak bir sorunumu çözüyor fakat yeni bir sorun doğuruyor. Ekran parlaklığını nasıl düşüreceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı