Rehber Laptopta özel çözünürlük oluşturma

Başlıkta gördüğünüz gibi laptoplarda nasıl özel çözünürlük oluşturursunuz bunu anlatacağım.

Birçok kişi bilmiyor ve arıyor ben de bu rehberi yapmak istedim.
İlk öncelikle vereceğim linkten CRU uygulamasını indireceksiniz.
İndirme linki:
İndirme seçeneği:

1728377282708.png

VirusTotal sonuçları:
İçindeki uyarı false-positive'dir.
İndirmeyi yaptıktan sonra içindeki cru.exe dosyasını çalıştırın. Çalıştırdıktan sonra böyle bir sekme karşınıza gelecektir.

1728376031127.png

Detailed resulations (3 slots left) kısmında aşağıda gördüğünüz gibi add... Seçeneği var.

1728376134308.png

Tıkladıktan sonra böyle bir sekme daha açılacak.
1920x1080 yazan yere istediğiniz bir çözünürlük girin.
Örneğin: 1080x1080 yazın.
Önemli!
Ekran Hz sayısını asla ama asla değiştirmeyin ekranınız kaç Hz ise onu yazın aksi taktirde siyah ekran alırsınız ve düzelmez.
Siyah ekran sorununu birazdan anlatacağım.

1728376276360.png

Ekledikten sonra bu şekilde gözükecektir.

1728376314092.png

Ok yazısına tıklayıp uygulamayı kapatıyoruz.

1728376341837.png

Kapatıp tekrardan CRU klasörünü açıyoruz. Eğer ki bilgisayarınız 32 Bit ise restart.exe eğer ki 64 Bit ise restart64.exe'yi çalıştırıyoruz.
Çalıştırdıktan sonra ekranınız 3-6 saniye kararacak ve geri gelecek.
Ekranınız geri geldikten sonra gelen sekmeyi kapatın ve ayarlar kısmında çözünürlüğünüz gelmiş olacaktır.
Olası ekran siyah olma sorununda çözümü.
Bu video siyah ekran kaldıktan sonra güvenli moda geçmeniz için yardımcı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçtikten sonra aygıt yöneticisine gelin ve görüntü bağdaştırıcısına tıklayın. Orada ekran kartınızı göreceksiniz ekran kartınız hangisi ise seçin ve hiçbir kutucuğa basmadan direk silin. Sildikten sonra sistem yapılandırması>ön yükleme>güvenli ön yükleme.

1728376994174.png

Güvenli önyüklemenin solundaki kutucuğa basın açın ve tekrar basın kapatın uygula dedikten sonra önünüze bir uyarı gelecek oradan yeniden başlat seçeneğine basmanız yeterli olacaktır.

Siyah ekran sorunu kimsenin karşısına çıkmayacaktır. 1920x1080 seçeneğini CRU programından silerseniz ekranınız gider ve gelmez. Bu yüzden hem yapmasını hem de siyah ekran çözümünü anlattım. Siyah ekran çözümünü bulamayacağınız için ben anlattım eğer ki işinize yararsa ne mutlu bana. Herkese iyi günler, iyi akşamlar.​

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı