Laptopta oyun oynarken monitör olup olmamasi çok fark eder mi?

furkisko

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bir oyuncu laptop alacağım. Eğer monitör almazsam 4070'li bir sistem alabiliyorum ama eğer monitör alırsam daha düşüklere yonelmem gerekiyor yani merak ettiğim şey monitör oyun deneyimimi aşırı derecede fark ettirir mi?

Bu tamamen kişisel tercih meselesidir. Kimisi 32 inç monitörün altına düşmez kimisinin 27 inçte sağa sola bakarken gözü yorulur. Kararınızı vermeden önce bir elektronik mağazasına gidip monitörlere bakmanızı tavsiye ederim. Ayrıca 4070 oldukça iyi bir ekran kartı ve 4050-4060lara nazaran daha uzun süre götürecektir.

Ayrıca, laptop GPUları genelde masaüstü GPUlarından daha düşük görüntü belleği (VRAM)e sahip olurlar (RTX 4070 normal versiyon 12GB iken, laptop versiyonları genelde 8GBdır) ve bu da 1080pden daha yüksek çözünürlükte bir monitör aldığınızda performans kaybı yaşayacağınız anlamına gelir.

İyi günler dilerim.

Ufak bir de kişisel yorum:

Eğer monitör alma gibi bir fikriniz varsa neden masaüstü düşünmüyorsunuz?

Teşekkür ederim,genelde CS, valorant tarzı oyunlar oynuyorum benim açımdan 24 inç bir ekran yeni 16 17 inç ekranlarda oynamak çok şey değiştirir mi?

Size bağlı laptop ekranı kalitesiyle monitörü sonraya bırakabilirsiniz. Bütçe nedir?
Bütçem 60 bin lira şuanda eğer monitör almazsam Aorus 16x 4070 modelini düşünüyorum

Teşekkür ederim,genelde CS, valorant tarzı oyunlar oynuyorum benim açımdan 24 inç bir ekran yeni 16 17 inç ekranlarda oynamak çok şey değiştirir mi?
Spesifik olarak BENİM tecrübemde, FPS oyunları için 24-27 inç monitörler BANA rahat hissettiriyor. Size hissetirmeyebilir. Dediğim gibi öncelikle gidip denemenizi tavsiye ediyorum.

O model şuan stokta yok.

4070 istiyorsan.

Paneli kötü olduğu için bir monitörde alınır kalan parayla.

Eğer laptop değil masaüstü alırsanız, hem 4070 superli bir kasa hem de güzel bir monitör alabilirsiniz bu fiyata. Eğer sürekli taşımanız gerektiği için laptop istiyorsanız bir şey diyemeyeceğim tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…