Laptopta renkler soluk duruyor

Thoth1

Femtopat
Katılım
21 Mart 2022
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocam bende bir laptop var geçtiğimiz günlerde satın almıştım. Önce özelliklerine bakarken %62sRGB diye bir şey gördüm pek önemsemedim ama şu anda renklerini ezbere bildiğim bir oyuna girdiğimde renkler soluk duruyor. Mor mor değil de koyu pembeymiş gibi mesela yeşil diğer cihazımda çok canlıyken laptopta daha soluk bir yeşil rengi alıyorum sorun %62.5sRGB midir yoksa bir renk ayarı mı yapmam gerekli?
 
Hocam bende bir laptop var geçtiğimiz günlerde satın almıştım önce özelliklerine bakarken %62sRGB diye bir şey gördüm pek önemsemedim ama şu anda renklerini ezbere bildiğim bir oyuna girdiğimde renkler soluk duruyor mor mor değil de koyu pembeymiş gibi mesela yeşil diğer cihazımda çok canlıyken laptopta daha soluk bir yeşil rengi alıyorum sorun %62.5sRGB midir yoksa bir renk ayarı mı yapmam gerekli?
%62sRGB düşük bir sayı. Bir laptop için belki normal kabul edilebilir ama çoğu cihazın çok altındadır. Muhtemelen diğer cihazınız %95sRGB'den fazladır. Bu yüzden size soluk gelmiş olmalı, gercekten de soluk olduğu için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
%62sRGB düşük bir sayı. Bir laptop için belki normal kabul edilebilir ama çoğu cihazın çok altındadır. Muhtemelen diğer cihazınız %95SRGB'den fazladır. Bu yüzden size soluk gelmiş olmalı, gercekten de soluk olduğu için.

Ayarlardan çözülemez değil mi bu donanımsal olduğu için diğer arkadaşa da cevap vereyim AMD kullanıyorum ama oradan yaptığım ayarlar pek işe yaramadı.
 
Ayarlardan çözülemez değil mi bu donanımsal olduğu için diğer arkadaşa da cevap vereyim AMD kullanıyorum ama oradan yaptığım ayarlar pek işe yaramadı.
Yani Radeon Grafik bölümünden renk doygunluğunu arttırabilirsiniz daha canlı görünür ama normal bir monitöre göre çok daha yapay ve göz ağrıtıcı görünecektir. Yine de deneyebilirsiniz. Soluk olmasının sebebi donanımsal.
 
Yani Radeon grafik bölümünden renk doygunluğunu arttırabilirsiniz daha canlı görünür ama normal bir monitöre göre çok daha yapay ve göz ağrıtıcı görünecektir. Yine de deneyebilirsiniz. Soluk olmasının sebebi donanımsal.

Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı