Laptoptaki SSD'nin altında olan sünger ne işe yarıyor?

gokhan19990

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yeni laptop aldım ASUS ROG STRIX G18 Tool-Less arka kapağı kolayca çıkabilen model. SSD2 slotuna SSD takmak istiyorum fakat laptopla birlikte gelen SSD1 slotundaki SSD'nin altında bir köpük gibi bir şey var o malzemenin ne olduğunu ve ne için kullanıldığını anlayamadım ve SSD2 slotuna SSD takarken de kullanmam gerek olduğunu düşündüm aynı malzemeden. Termal ped mi başka bir şey mi? Biraz termal ped'e göre sanki kalın bir malzeme başka bir şey olma ihtimalide var. Bu parçanın ismini bilen var mı? Veya önceden herhangi bir laptop SSD upgrade yapmış birisi bu parçanın ne olduğu hakkında bilgilendirebilir mi? Ona göre aynı parçadan alıp SSD2 slotuna SSD takarken altına koymayı düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_5829.png
    IMG_5829.png
    523,4 KB · Görüntüleme: 23
  • 2FDC1CF0-15A0-4C35-B49F-473C1D7DAEB8.png
    2FDC1CF0-15A0-4C35-B49F-473C1D7DAEB8.png
    897,4 KB · Görüntüleme: 24
SSD ile altında kalan bileşenler arası yalıtımı sağlamak için iletken olmayan bir malzeme. Diğer SSD slotunun alt kısmı boş ise bu tarz bir şey koymanıza gerek yok. O portun da fotoğrafını çekebilirseniz ona göre yorum yapabiliriz.

O gördüğün parça termal pad değil, SSD’nin alt kısmıyla anakart arasındaki teması engellemek ve titreşimi azaltmak için kullanılan yalıtım/destek köpüğü. Bazı modellerde ısıyı az da olsa dağıtma özelliği olabiliyor ama asıl amacı fiziksel koruma. SSD2 slotuna takarken aynı malzeme olmasa da, ince bir izolasyon bandı ya da benzer bir sünger parça koyman yeterli olur. Termal pad koymak istiyorsan da çok kalın olmamasına dikkat et (0.5 mm civarı ideal).

SSD ile altında kalan bileşenler arası yalıtımı sağlamak için iletken olmayan bir malzeme. Diğer SSD slotunun alt kısmı boş ise bu tarz bir şey koymanıza gerek yok. O portun da fotoğrafını çekebilirseniz ona göre yorum yapabiliriz.
Merhabalar, diğer slotun resmini ekliyorum. İletken olmayan bir malzeme demişsiniz. O malzemenin adı nedir?

O gördüğün parça termal pad değil, SSD’nin alt kısmıyla anakart arasındaki teması engellemek ve titreşimi azaltmak için kullanılan yalıtım/destek köpüğü. Bazı modellerde ısıyı az da olsa dağıtma özelliği olabiliyor ama asıl amacı fiziksel koruma. SSD2 slotuna takarken aynı malzeme olmasa da, ince bir izolasyon bandı ya da benzer bir sünger parça koyman yeterli olur. Termal pad koymak istiyorsan da çok kalın olmamasına dikkat et (0.5 mm civarı ideal).
Yalıtım/destek köpüğü diye internette arattım fakat tam olarak hangi ürünü isteteceğimi anlayamadım. Tam olarak parçanın ismi ne olarak geçiyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Asus Support diye bir kanalda o malzemenin termal ped olduğu söyleniyor ama sanki termal ped için biraz kalın bir parça. Alt ve üst kısmı hafif yapışkan bir malzeme dokunulduğunda. Düz sünger olsa yapışmazdı diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_5833.jpeg
    IMG_5833.jpeg
    267,8 KB · Görüntüleme: 3
Merhabalar, diğer slotun resmini ekliyorum. İletken olmayan bir malzeme demişsiniz. O malzemenin adı nedir?
Evrensel bir ismi olduğunu düşünmüyorum. Elinizde termal pad varsa aynı boyutta kesip benzer uygulamayı yapabilirsiniz. Ya da antistatik bant kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı