Laptoptan 180 Hz monitöre yenileme hızı kaybı olmadan görüntü aktarımı nasıl yapılır?

alperensirma

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, elimde 165 Hz olan bir gaming laptop var. Bunu 180 Hz bir monitöre yansıtmak istedim. HDMI kablosu ile laptop HDMI 2.0 olduğu için galiba en fazla 60 Hz verdi. HDMI kablosu yerine Type-C - DisplayPort kablosu ile yapsam istediğim Hz'i verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız/kullanacağınız kablo, bilgisayar ve monitöre göre değişir. Bazı monitörler yüksek yenileme hızını desteklese bile bilgisayarın verdiği düşük kalabiliyor veya DP'den yüksek hızı desteklerken HDMI'dan bunu desteklemeyebiliyor.

Bilgisayarınız ve monitörünüz nedir?

Kullandığınız/kullanacağınız kablo, bilgisayar ve monitöre göre değişir. Bazı monitörler yüksek yenileme hızını desteklese bile bilgisayarın verdiği düşük kalabiliyor veya DP'den yüksek hızı desteklerken HDMI'dan bunu desteklemeyebiliyor.

Bilgisayarınız ve monitörünüz nedir?

PC Lenovo IdeaPad Gaming 3-15ACH6 monitor Samsung Odyssey G3 24 inç 180 Hz 1 ms olan model.

Bilgisayarınızın USB-C üzerinden DisplayPort desteği yok, bu yüzden maalesef USB-C DP dönüştürücü kullanarak bağlanamazsınız.

Monitörünüz de bilgisayarınız da HDMI 2.0 destekliyor ki HDMI 2.0, teoride 1080p'de 240 Hz'e kadar destekliyor; dolayısıyla 180 Hz almada bir sorun yaşamamanız gerekiyor.

Bilgisayar ayarlarını kontrol ettiniz mi? HDMI kablonuzun 2.0 olduğuna emin misiniz? Bazı monitörlerde hız kilidi olabiliyor (mesela benim kullandığım Lenovo Legion R27qe modelinde var) ama yine de 60 Hz gibi bir değer de almamanız gerekiyor.

Bilgisayarınızın USB-C üzerinden DisplayPort desteği yok, bu yüzden maalesef USB-C DP dönüştürücü kullanarak bağlanamazsınız.

Monitörünüz de bilgisayarınız da HDMI 2.0 destekliyor ki HDMI 2.0, teoride 1080P'de 240 Hz'e kadar destekliyor; dolayısıyla 180 Hz almada bir sorun yaşamamanız gerekiyor.

Bilgisayar ayarlarını kontrol ettiniz mi? HDMI kablonuzun 2.0 olduğuna emin misiniz? Bazı monitörlerde hız kilidi olabiliyor (mesela benim kullandığım Lenovo Legion R27QE modelinde var) ama yine de 60 Hz gibi bir değer de almamanız gerekiyor.

HDMI kablosu 2.1 onunla 60 Hz monitor kutusundaki HDMI takınca da 60 Hz verdi bilgisayar ayarlarında neyi kontrol etmem gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

@alperensirma

Ayarlar >> Sistem >> Ekran >> Gelişmiş Ekran Ayarları sayfasına gelin ve ekranınızı seçin. Ardından altta "Yenileme hızı" bölümünde seçmek istediğiniz hızı seçin.

Windows 10-11 ekran yenileme hızı seçme.png

@alperensirma

Ayarlar >> sistem >> ekran >> gelişmiş ekran ayarları sayfasına gelin ve ekranınızı seçin. Ardından altta "yenileme hızı" bölümünde seçmek istediğiniz hızı seçin.

Eki Görüntüle 2614360

Seçeneklerde 180Hz çıkıyor fakat bastığım zaman monitor DisplayPort işareti veriyor ve açılmıyor 75 Hz yanında yıldız işareti gibi bir işaret var ona bastığında çöznürlük azalıyor 75 Hz sağlıyor en fazla.

@alperensirma

Ayarlar >> Sistem >> Ekran >> Gelişmiş Ekran Ayarları sayfasına gelin ve ekranınızı seçin. Ardından altta "Yenileme hızı" bölümünde seçmek istediğiniz hızı seçin.

Eki Görüntüle 2614360
  • Monitörünüzün OSD panelini kontrol edebilir misiniz? Belki OSD üzerinde bir sınırlama olabilir.
  • Paylaştığım fotoğraftaki "Ekran 2 için görüntü bağdaştırıcısı özellikleri" yazısına tıklayın. Çıkan pencerede "Tüm modları listele" seçeneğine tıklayın. Oradan yükseltebiliyor musunuz?
    Ekran tüm modları listele sayfası.png
Buralardan da olmuyorsa maalesef aklıma başka bir şey gelmiyor. Belki monitörünüzde bir sınırlama olabilir zira aynı monitörde aynı sebepten açılan konulara rastladım.

HDMI kablosu 2.1.
Ekleme: Kutu ile birlikte gelen kablo 60 Hz destekliyorsa zaten onunla 60 Hz'den fazla alamazsınız. HDMI 2.1 destekli kabloyla ilerleyin.

Son düzenleme:
  • Monitörünüzün OSD panelini kontrol edebilir misiniz? Belki OSD üzerinde bir sınırlama olabilir.
  • Paylaştığım fotoğraftaki "ekran 2 için görüntü bağdaştırıcısı özellikleri" yazısına tıklayın. Çıkan pencerede "tüm modları listele" seçeneğine tıklayın. Oradan yükseltebiliyor musunuz?
    Eki Görüntüle 2614372
Buralardan da olmuyorsa maalesef aklıma başka bir şey gelmiyor. Belki monitörünüzde bir sınırlama olabilir zira aynı monitörde aynı sebepten açılan konulara rastladım.

ekleme: kutu ile birlikte gelen kablo 60 Hz destekliyorsa zaten onunla 60 Hz'den fazla alamazsınız. HDMI 2.1 destekli kabloyla ilerleyin.

Ayynı şekilde denedim oradan 180 Hz fakat siyah ekran verdi Valorant'ta denedim 60 Hz gösterirken oyun içinde çzönürlük kısmında oyun 180 Hz gösteriyor acaba masaüstü ile oyun Hz farklı olabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı