Laptoptan gelen tuhaf ses

KeremBulut

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Bugün itibarıyla laptopumdan tırrr sesi geldiğini fark ettim. 2 gün öncesine kadar böyle bir ses yoktu. Sizce sorun nedir?
Sistem: HP 1bv33EA.
Ses kaydı: Ses 001.m4a
Bahsettiğim ses HDD'nin sesi değil. Birkaç kez dikkatle dinleyince anlaşılıyor. Sonlara doğru daha net duyuluyor.

Açabilsem açıp bakacağım fakat sanırım klavyeden başlayıp tek tek bütün bileşenleri sökmem gerek ve toplayamamaktan korkuyorum.
Bilgisayarınızın modelini Youtube'a yazarsanız, kasa açma videoları izleyip, kasayı açıp açamayacağınız hakkında daha net bir bilgiye sahip olabilirsiniz.
Böyle kullansam bir sıkıntı çıkar mı acaba? Sıcaklıklar eskisi gibi normal gözüküyor.

Kısa süre için sorun olmasa da, fanı kaybetme riskiniz doğar. Ekran kartının fanı ise, direk ekran kartını kaybedersiniz. Ama bu süre 1 hafta da olabilir, 1yıl da.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sizin bilgisayarınız mı acaba? @KeremBulut

Bu sizin bilgisayarınız mı acaba? @KeremBulut
Yok benimki o değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki de değil ama kasa olarak aynısı. Fakat tam olarak nasıl açtığını göstermemiş videoyu çeken arkadaş.

Fan devrini düşürdüğü için daha dengesiz çalışıp ta böyle bir ses çıkarıyor olabilir ama çok düşük bir ihtimal. Bende fana bir şey değdiğini yada fanda bir kırılma olduğunu düşünüyorum açma kapama işi çok zor değil farklı bilgisayarların videolarını da izle zaten daha önce yapılmadıysa bakım zamanı da gelmiştir onu da yapmış olursun.

Fan devrini düşürdüğü için daha dengesiz çalışıp ta böyle bir ses çıkarıyor olabilir ama çok düşük bir ihtimal. Bende fana bir şey değdiğini yada fanda bir kırılma olduğunu düşünüyorum açma kapama işi çok zor değil farklı bilgisayarların videolarını da izle zaten daha önce yapılmadıysa bakım zamanı da gelmiştir onu da yapmış olursun.
Bakımı yaklaşık 1 ay önce bilgisayarcıya yaptırmıştık. Toplam 2 kez bakım yapıldı 1.sinde de aynı bilgisayarcıya götürmüştük. Termal macun sürdükten sonra monte ederken bir hata yapmış olabilirler mi?

Kasa açılımı videosunu bulamadım ve lakin bir öneri verebilirim. Kasanın alt kısmında, yani touch pad olan kısmında bağlantı görülme ihtimali %0'a yakındır. Kasanın vidalarını söktükten sonra direk açma. Önce alt kısmını aç - touch pad'e yakın olan kısmı - çünkü bazı laptoplarda, kasanın diğer bölgesinde ekran bağlantı kablosu olabiliyor. Bir fener yardımı ile göz at açtığın kısımdan, diğer tarafta kablo bağlantısı var mı diye. Kalanı zaten her bilgisayarda aynı.
Bakımı yaklaşık 1 ay önce bilgisayarcıya yaptırmıştık. Toplam 2 kez bakım yapıldı 1.sinde de aynı bilgisayarcıya götürmüştük. Termal macun sürdükten sonra monte ederken bir hata yapmış olabilirler mi?

Yeni bakım yapıldı ise, o dediğiniz ihtimal, büyük bir ihtimaldir.
Açmışken kasayı, fanları kontrol etmiştir diye düşünüyorum.
Hatta, fanı çıkarıp temizlemiş ve sonra tekrar takarken bir problem yaşamış olabilir.

Öyle bir hata olsaydı en başta belli ederdi muhtemelen ama "never say never dude" demişler. Aynı yere bir gösterebilirsin.

Öyle bir hata olsaydı en başta belli ederdi muhtemelen ama "never say never dude" demişler. Aynı yere bir gösterebilirsin.

Baştan belli etmeyebilir hocam. Temizlenmiş bilgisayarda fanlar tam güç çalışmayabilir. Yani çalışmasına gerek olamaz. Tam gücü belki 10-15 saat vermiştir arkadaşımız ve tam oturmayan fan yerinden hafifçe oynamış olabilir. Fan oynamış dediğim; fan kendi kutusunun içinde oynamış olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı