Laptoptan ses gelmiyor

YanlizcaYasin

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu sabah PC'yi açtığımda ses gelmediğini fark ettim ve hemen Technopat'a ardından YouTube'a girip birkaç videodan bir şeyler görerek düzeltmeye çalıştım. Ama olmadı. Ses giriş ve çıkış cihazı yok gözüküyor. Laptop kullanıyorum ne kulaklıkla ne de kulaklıksız çalışmıyor. Çözümü olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar özellikler kısmından ses ve aygıt sekmesinden silmiş olabilirsin veya PC görmüyor olabilir bakmanı öneririm veya ekran kartının driverında HD Audio bazen guncellenmiyor ona da bak eğer onlarda olmazsa nasıl test edersin bilmem ama yuvaları test et.

Bu sabah PC'yi açtığımda ses gelmediğini fark ettim ve hemen Technopat'a ardından YouTube'a girip birkaç videodan bir şeyler görerek düzeltmeye çalıştım. Ama olmadı. Ses giriş ve çıkış cihazı yok gözüküyor. Laptop kullanıyorum ne kulaklıkla ne de kulaklıksız çalışmıyor. Çözümü olan?
Laptop modeli nedir?

Laptop modeli nedir?

Acer Nitro 5

Bilgisayar özellikler kısmından ses ve aygıt sekmesinden silmiş olabilirsin veya PC görmüyor olabilir bakmanı öneririm veya ekran kartının driverında HD Audio bazen guncellenmiyor ona da bak eğer onlarda olmazsa nasıl test edersin bilmem ama yuvaları test et.

Ekran kartı güncel değil ve driverına nasıl bakacağım?

Acer Nitro 5

Ekran kartı güncel değil ve driverına nasıl bakacağım?

NVIDIA mı ekran kartı? Eğer NVIDIA ise GeForce Experience diye uygulama var oradan kartınızı seçip uygulayin gerisinde o size güncelleme gosterecektir.

NVIDIA mı ekran kartı?

Evet 4050.

NVIDIA mı ekran kartı? Eğer NVIDIA ise GeForce Experience diye uygulama var oradan kartınızı seçip uygulayin gerisinde o size güncelleme gosterecektir.

Sürücüler kısmından güncelleme yaptım ses güncellemeside yaptı yeniden başlatıyorum şimdi.

Evet 4050.

Sürücüler kısmından güncelleme yaptım ses güncellemeside yaptı yeniden başlatıyorum şimdi.

Hayır düzelmedi hala ses alamıyorum.

Son düzenleme:
Windows güncel mi?

Sonra bu bilgisayar a sağ tık yapıp özellikler deyin oradan ses ve donanımı seçin jack girişleri vs. bilgisayar goruyor mu gorupde calsimiyorsa yuvalarda sorun var demektir veya görmüyorsa lehim kısımlarında toz kopma vs. olabilir teknik servise baş vurmanizi öneririm.

Arama menüsünden Windows Update basıp güncellemeleri indirin.

Sonra bu bilgisayar a sağ tık yapıp özellikler deyin oradan ses ve donanımı seçin jack girişleri vs. bilgisayar goruyor mu gorupde calsimiyorsa yuvalarda sorun var demektir veya görmüyorsa lehim kısımlarında toz kopma vs. olabilir teknik servise baş vurmanizi öneririm.

Seste hiçbir cihaz gözükmüyor ama dediğim gibi laptop olduğu için kendi hoparlörüde çalışıyordu şu an çalışmıyor şimdi Windows'u güncelleyeceğim.

Ayrıca hocam Realtek diye bir program vardı daha önce kulaklığı takınca görmüştüm o program şu an yok PC'nin kendi hoparlörüdede kulaklıkta ve mikrofonda bu program vardı o programı yüklemeyi denedim biçokkez program başarılı diyordu ama yeniden başlatınca programdan eser yok.

Hocam dört kere denedim Update sayfasında hata veriyor yükleme hatası 0x80071a91 diye.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı