Laptopu evde temizlemek güvenli mi?

Sıcaklığın iyi. 90 dereceye kadar yolu var. Eğer cidden rahatsız oluyorsanız elektrikli süpürge ve alkol ile hava aldığı yeri temizlemeniz yeter. Alkolü parfüm şişelerine koyarak sıkarsanız daha iyi oluyor. Tercihim izopropil alkol.

Alkol sıkma tavsiyesini ilk kez duyuyorum ben güvenilir mi bu yöntem biraz açar mısınız konuyu.

Eğer arka kapağı açarsanız yağsız kontak spreyi daha iyi iş görür. Elektronik aletler içindir zaten.

10 senelik bir laptopum var birkaç video izleyip önce onu açıp temizleyeceğim sonra bir format falan atıp durumuna bakarım daha sonra şimdi kullandığım laptopu deneyeceğim. Teşekkürler.

Teşekkürler arkadaşlar an itibari ile iki laptopumu temizlemiş bulunmaktayım. Önce eski olanı açıp temizledim bir sürü vida vardı biraz uğraştırdı. Fan bölmesi temizdi çünkü kullanmıyordum artık fakat an itibari ile kullandığım bilgisayarımı açtığımda fan bölmeleri gri gri yünleşmiş tozlarla kaplıydı çıkarıp iyice temizledim. Hatta RAM'ın takılı olduğu yerde bile tozlar vardı fırça ile iyice temizledim. Bilgisayarın verdiğim komutlara tepki süresi bile değişti. Tıkladığım bir uygulamanın açılma süresi değişti bayağı fark etti. 6 ay sonrada termal macun yenilemesi yapacağım bir müddet daha gider böyle. Konu kapanmıştır tekrardan teşekkürler.
Eski bilgisayarlar gibi zor değil artık kapağı açtığında her şey ortada, YouTube'dan 1-2 video izleyip yaparsın.

Dediğin çok doğru eski bilgisayarımı açıp temizlemeye 20 dakika uğraştım şimdiki bilgisayarımı 10 dakika içerisinde açıp fanlarını temizledim. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı