Laptopu sürekli şarjda kullanmanın zararı var mı?

Sökme zaten bir yanlış akımda anakartı yakarsın.

Kardeşim söküp kullanırsan anakartı yakma ihtimalin var. Pilden olmayayım diye anakartan olursun.

Arkada düğme oluyor çoğu laptopta çıkartmaya gerek kalmıyor. Etkisiz hale geriyor.

2000TL'lik pile zarar gelmesin diye olası bir anakart yanmasının ortamını hazırlamak bayağı mantıklı :D

Oadaki düğmeden sorun çıkmıyor. Acer modellerinde özellikle zamanında yapıyordum biraz. Sorun yaşamadım.

Arkada düğme oluyor çoğu laptopta çıkartmaya gerek kalmıyor. Etkisiz hale geriyor.
Kardeşim batarya önemli bir dengesiz akımda batarya koruyor. Yani batarya gidiyor ama batarya olmasa anakart yanar? Mantıksız yani çıkarmak veya etkisiz hale getirmek.

Oadaki düğmeden sorun çıkmıyor. Acer modellerinde özellikle zamanında yapıyordum biraz. Sorun yaşamadım.
Hocam senin sorun yaşamaman kimsenin yaşamayacağı anlamına gelmez. Elektrik kesintisinde cihaz birden kapanacağı için milyonda bir de olsa anakart zarar görebilir. Önerilmez. Pili saklayacağım diye cihazdan olmayın.

Windows ayarlarını kurcaladınız mı bilmem ama laptoplarda 2 tür güç kullanımı var. 1. pil 2. şarj. Yani prize takılıysa direk prizden elektrik çeker. Telefonla aynı mantık yok. Ve sakın sökmeyin o bataryayı. Elektrik kesintilerinde parçalar zarar görmesin. Çıkarmaya sebep de yok.

Laptopa 1 yılı aşkındır sahibim ve şu ana kadar çoğunlukla şarjda kullandım cihazı. Sürekli şarjda kullanmanın cihaza bir zararı var mıdır?

Batarya ölür diyenler direkt yanlış bilgi vermiş.

Şarjda kullanıyorsan, yani şarj %100 olduysa zaten batarya devre dışı kalır direkt prizden gelen enerjiyle laptop çalışır. Yani bataryayı çıkarıp oynamak çok gereksiz, bu durumda elektrik de giderse sistem de aniden gider, bozulma riski var. Bataryayı takın, şarj %100'ün altındaysa pek oynamayın çünkü o zaman batarya aynı anda hem şarj olup hem laptopa güç verecektir.

Komple şarj dolar, zaten o ışık da beyaz yanmaya başlar, o zaman istediğin gibi oynarsın. Laptopu telefon gibi bataryayla kullanırsan kısa sürede bataryayı yersin. Laptopum giriş seviyesi bir HP, 5 yıldır kullanırım, çok oyun da oynarım, yine de batarya testinde bataryam 82 falan çıkıyor. Yorumlarda '2 yıldır kullanıyorum, %50 çıktı ne yapayım?' diyen insanlar vardı. Ayrıca batarya kullansan da kullanmasan da yıllar içinde ömrü azalıyor, ha takılı kalmış ha kenara atmışsın hiçbir farkı yok.

Hocam senin sorun yaşamaman kimsenin yaşamayacağı anlamına gelmez. Elektrik kesintisinde cihaz birden kapanacağı için milyonda bir de olsa anakart zarar görebilir. Önerilmez. Pili saklayacağım diye cihazdan olmayın.

Haklısınız hocam. Windows'u kapat deyince belli bir yerlerde çalışıp cihaz kapalıyken çalışan aksamlara da zarar verir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı