Laptopu Windows yüklü USB'den başlatmak

mert-103

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar.
2 gün önce laptopumun fanı çalışmamaya başladı ve ısındığı için kapandı tabi ben bunu geç fark ettim. Fark edince hemen içini açtım belki temassızlık vardır benim yapabileceğim bir şey vardır diye. Neyse açtım içini benim laptop biraz küçük o yüzden HDD kablo ile bağlı ayrı bir yuvası yok daha önce tamir eden adam HDD'nin vidalarını yerine takmamış ben de fark etmedim ters duruyodu sonuçta. Laptop fanının kablosunu çıkartıp tekrardan taktım arka kasayı kapatmadan bir açayım dedim bakalım düzelmiş mi diye tam açmak için düz konuma getiriyordum ki HDD olduğu yerden çıktı ve kablosunu koparttı. Normal olarak açılmadı. Kabloyu internette aramaya başladım kablonun adı Sata kablosuymuş. Buldum ama Aliexpress'teydi. (Farklı farklı sata kabloları vardı benimkiyle aynı olan Aliexpress'teydi.) Sipariş etsem uzun sürecekti gelmesi artı bir de kablo farklıydı hiç takabileceğimi zannetmiyorum. Ben de başka çare aradım ve buldum yani kendimce buldum. Formattan vs hiç anlamayan birisi olarak internette bir yazı okudum. Orada Windows yüklü USB ile bilgisayarını açtığını yazmış. Ben de internetten 30 TL'ye HDD kutusu aldım. HDD'yi içine koyuyorsun USB'ye çeviriyor. Neyse geldi bugün taktım bilgisayara ama bilgisayar açılmıyor. Başlangıç onarmadan da sonuç alamadım. Şimdi soruma gelince sorunun nedenini biliyor musunuz? Siz böyle bir şey yaptınız mı? HDD'yi sıfırlayıp Windows atsam sorun düzelir mi?
Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bir tamirciye gösterseydin. Kablonun onarımı belki mümkündür ya da yeni kablo takmak fazla maliyetli değildir. En azından çıkma bir kablo bulabilirdi belki tamirci.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı