Laptopum eskisi kadar iyi performans vermiyor

Texture yükleme konusunda cidden haklısınız. Şimdiki HDD diskimde olmuyor ancak eski diskimde çok fazla oluyordu. Özellikle bir oyunda hızlı araba kullanırken textureler yüklenmiyordu.

Hocam oyuna ne kadar sürede giriyor arkadaşınız? Ben yaklaşık 1 dakikada giriyorum. Ceza almam bu süreyle değil mi? Hatta 45 saniye falan.
Bazen 1,2 tur geç giriyor. Bazen tam ilk tur başladığında giriyor. Tur başlamadan giriyorsanız sıkıntı olmaz. LTSC ve Undervolt yaptık şuan daha iyi gibi.

Oyunlarım HDD'de kurulu ancak yavaşlama olmadı. Dediğiniz gibi, eski makinelerde bu olabilir. Sizin kadar büyük ve tecrübeli birisi olmadığım için bilememiş olabilirim. Bilgi için teşekkür ederim.
Estağfurullah zaten ben de yardımı olur diye düşünerek yazdım. Yoksa tabi ki majör bir değişiklik olmayacaktır. Ünideyken elimizdeki parayla en iyi ne alırız, en çok ne fayda sağlar diye tabi ilgiliydik. Laptoplarda Cache bellek 2MB olursa ne olur 3 olursa ne olur, kronik üretimler var mı vs. diye bakıyoduk işte.. Her şey sınıfsal... Şimdi de sizden yenileri öğrenmeye çalışıyorum. Masaüstü konusunda özellikle.

Sıcaklık değerleri şu an yüksek durumda bunu zaten halledeceğim ve etkisinin farkındayım. Ama en son temizlik yaptığımda ve termal macun sürdüğümde çok bir şey değişmemişti. SSD konusuna gelirsek önerebileceğiniz SSD varsa önerilerinizi alabilirim.

Hocam arkadaşın 1 TB HDD'si varmış. SSD alın demekle doğru söylüyorsunuz ancak HDD performansa etki etmiyor diye biliyorum.(Oyun performansı) Yani oynanan oyunlar ile HDD'nin tek bağlantısı bekleme ekranında fazla bekletme olur.

SSD-HDD'nin okuma hızı performansı etkiliyor. Dosya okuması oyunu etkiliyor oyunlarda drop vs oluyorsa işlemciden de olur HDD'den de olur.

Sıcaklık değerleri şu an yüksek durumda bunu zaten halledeceğim ve etkisinin farkındayım. Ama en son temizlik yaptığımda ve termal macun sürdüğümde çok bir şey değişmemişti. SSD konusuna gelirsek önerebileceğiniz SSD varsa önerilerinizi alabilirim.
Çok büyük bir yatırım yapmanıza gerek yok. Sandisk veya kingston SSD'ler iyidir. Fiyatlar çok değişken o yüzden biraz araştırmanız lazım. Patriot gibi alternatif markalar var ama tecrübem yok. 2. el de alabilirsiniz güvendiğiniz bir alışveriş ile.

Geri
Yukarı