Laptopum ölüyor

I7 12700H

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
İşlemci Olmak
Arkadaşlar laptopum ölmek üzere gibi hissediyorum. Mesela sadece Technopat Sosyal'e girmek için bile 10 dakikadır bekliyorum, örnek olarak Discord'u açıyorum, 20 dakika bekliyorum. Öyle açılıyor yardımcı olabilir misiniz? PC zombi gibi bir de laptopa RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum. Sizce ölü yatırım mı? 4 senedir kullanıyorum, kendisini ve üzerinde bayağı çizik var kurcalayanlar sağ olsun.

bende de 4 yıllık pc var 500gb'lık ssd ve 8 gb'lık ram aldım o eski halinden eser yok şimdi. ama bir derdim var bu adlığım RAM'i arada görmüyor pc sebebi ne acaba aklınıza gelecek her türlü olanağı denedim olmadı. her denememin ilki başarılı kapat aç yapınca anakarta gömülü olan RAM'i görüyor yeniden.

4 sene çok uzun bir süre değil. Bende de var eski bir tane, güzel ggüzel çalışıyor. SSD var mı bilgisayarınızda yoksa sadece HDD mi?

10 senedir kullanıyorum. 5 dakikada açılan Windows 10 saniyeye kadar düştü SSD takınca sırada uygun RAM bulursam takviye yapmayı düşünüyorum. Standart ev kullanımı için işimi görüyor. Oyun için de GeForce Now tamamdır.
Edit: 7 senelik bilgisayarmış.

Bilgisayarın o kadar yavaş olması anormal. Format atmayı dene böylece eğer sistemde virüs veya doğru çalışmayan sistem fonksiyonları vs. Varsa düzelir. Önemli dosyalarını google drive a veya usb ye kaydet formattan sonra geri alırsın. Formata başvurmanı öneriyorum çünkü sağdan soldan işlerle uğraşmaktansa windowsu yeniden kurmak en kökten çözüm. 20 dakika sürüyor demişşin açılması artık ssd veya ram takviyesini aşan bir durum

Arkadaşlar laptopum ölmek üzere gibi hissediyorum. Mesela sadece Technopat Sosyal'e girmek için bile 10 dakikadır bekliyorum, örnek olarak Discord'u açıyorum, 20 dakika bekliyorum. Öyle açılıyor yardımcı olabilir misiniz? PC zombi gibi bir de laptopa RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum. Sizce ölü yatırım mı? 4 senedir kullanıyorum, kendisini ve üzerinde bayağı çizik var kurcalayanlar sağ olsun.
7 yıllık laptopum gayet iyi durumda. HDD kullanıyorsan SSD almanı tavsiye ederim. Fan temizliği ve termal macunda işe yarar. Ram takviyesi yapabiliyorsan o da performansını artırır. Techopata gelecek olursak 2-3 gündür aşırı yavaş açılıyor. Nedenini bende merak ediyorum.

Hocam ben 11 yıldır bu laptop'u kullanıyorum. Bu bence 3 yıl daha gider :D. Valla siz 4 yılda bu duruma düştüyseniz bir yerlerde hata olmalı. İşlemci ve ekran kartınız benden çok daha iyi. Bilemedim vallahi :/

Sistemi belirtin. SSD + RAM takviyesi yapabilirsiniz sisteminiz fena değilse ve uyumluysa.

RAM takviyesi yapacağım hocam.
4 sene çok uzun bir süre değil. Bende de var eski bir tane, güzel ggüzel çalışıyor. SSD var mı bilgisayarınızda yoksa sadece HDD mi?

Sadece HDD var hocam rak takviyesi yapacağım bu ay.
Sistemi belirtin. SSD + RAM takviyesi yapabilirsiniz sisteminiz fena değilse ve uyumluysa.

Hocam:Kingston KVR24S17S8/8 8 GB DDR4 2400 MHz CL17 Ram Fiyatları ve Özellikleri bunu takabilir miyim sisteme?
Geçmiş olsun. Bende sosyale girmek için tıkladığımda biraz bekliyor sonra giriyor. Bence pcne temiz kurulumla Windows kurmalısın.

Hocam 3 gün önce kurdum Windows'u.

Dosya Ekleri

• ram2.png
    ram2.png
    52,1 KB · Görüntüleme: 32
  • ram.png
    ram.png
    93,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı