Laptopun bataryası çıkartılırsa sorun olur mu?

Yiğithan3137

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Başlıkta da yazdığı gibi, benim bir laptopum var ve çok ısınıyor FPS düşmesiları yaşıyorum. O yüzden araştırmalarımda bazı insanların laptop un batarayasını pilini çıkarıp hep şarjda oynadığını gördüm bu yüzden denemek istiyorum. Ama bir zarar gelir mi bilmiyorum bilgisi olan varsa yazarsa mutlu olurum.

Yani oynatıyor ama ara sıra drop giriyor ya sinirden parçalıyorum böyle yani hiçbir çözüm yok mu?

Çok sağ olun desteğiniz için fanlar normal görünüyor bir bilgisayarcıya yaptırdım ama yaparken görmedim ne kadar iyi yaptı hangi markayı kullandı bilmiyorum oyunlara gelinde GTA MTA Valorant God of War ama şu an yok o PC de ve şu an aklıma gelmediğim bütün şeyler yani her oyunda değil ama ortalama performans isteyen bir oyunda hele yüksek oyunlarda ısı CPU'nun 97 oluyor ve ara sıra 5-10 saniyelik droplar giriyor.

Bilgisayarın büyük ihtimal termal macun ve iç fanların temizlenme zamanı gelmiş. Ben Tekno I com diye bir laptop tamiri yapan bir servis var oraya gönderdim komple detaylı bakım yaptırdım ve çok memnunum.

Bilgisayarın büyük ihtimal termal macun ve iç fanların temizlenme zamanı gelmiş. Ben Tekno I com diye bir laptop tamiri yapan bir servis var oraya gönderdim komple detaylı bakım yaptırdım ve çok memnunum.
anladım yani içi temiz zaten fanlar falan onu nasıl temizlediğini gördüm ama termal macunu görmedim

yani oynatıyo ama ara sıra drop giriyo ya sinirden parçalıyom böyle yani hiç bi çözüm yokmu

çok saolun desteğiniz için fanlar normal görünüyor bir bilgisayarcıya yaptırdım ama yaparken görmedim ne kadar iyi yaptı hangi markayı kullandı bilmiyorum oyunlara gelinde gta mta valo god of war ama şuan yok o pc de ve şuan aklıma gelmediğim bütün şeyler yani her oyunda deil ama ortalama performans isteyen bi oyunda hele yüksek oyunlarda ısı cpu nun 97 oluyo ve ara sıra 5-10 saniyelik droplar giriyor
Büyük ihtimalle CPU Throttle oluyor aynı sorunu yaşamıştım CS:GO idi adı o zaman oyunun temizlik yapınca düzelmişti

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Başlıkta da yazdığı gibi, benim bir laptopum var ve çok ısınıyor FPS düşmesiları yaşıyorum. O yüzden araştırmalarımda bazı insanların laptop un batarayasını pilini çıkarıp hep şarjda oynadığını gördüm bu yüzden denemek istiyorum. Ama bir zarar gelir mi bilmiyorum bilgisi olan varsa yazarsa mutlu olurum.
Bilgisayar'ın bataryasını çıkardığın zaman her zaman şarjda kullanırsan sorun olmaz. Ama ısınmasını çözeceğini sanmıyorum. Bunun yerine bilgisayar'ın termal bakımı ve temizliğini yapmanı öneririm.

Bilgisayar'ın bataryasını çıkardığın zaman her zaman şarjda kullanırsan sorun olmaz. Ama ısınmasını çözeceğini sanmıyorum. Bunun yerine bilgisayar'ın termal bakımı ve temizliğini yapmanı öneririm.
Her zaman şarjda zaten o bakımdan sorun olmaz fakat bana ısıyı çözmesi lazım eğer çözerse sorunumu çözeceğine inanıyorum ama deminden bahsettiğim gibi macunu yeni yenilettiim içini yeni temizlettim ha belki macunu iyi sürememiş olaiblir ama içi ve fanları temiz

Kullanılan her termal işe yaramıyor yanlız. Buna dikkat etmen gerekiyor. Belkide kullanılan termal fazla kaliteli olmayabilir. Bataryayı sökmek her hangi bir sorun doğurmaz. Yani bataryayı söküp deneyebilirsin. Eğerki ısınma düşerse yazarsan sevinirim :)

Kullanılan her termal işe yaramıyor yanlız. Buna dikkat etmen gerekiyor. Belkide kullanılan termal fazla kaliteli olmayabilir. Bataryayı sökmek her hangi bir sorun doğurmaz. Yani bataryayı söküp deneyebilirsin. Eğerki ısınma düşerse yazarsan sevinirim :)
tamamdır saolun çok teşekkürler

Zaten hep şarjda oynuyorum benim çıkarma isteiğim FPS düşmesi u yemem oda işlemci 97 derece de çalışıyor o yüzden diye düşünüyorum. Termal macuunu yeni değiştirdim içini yeni temizleidm ama ona rağmen düşmedi.

Hangi termal kullanıldı bilmiyoruz. İyi bir termalle (Cooler Master'ya da Zalman iyidir) değişim yapılıp teste alınması sonrası bakılması lazım. Eğer imkanın varsa termalle birlikte formatta attır. Cihazda virüs varsa sistem kaynaklarını tüketip ısıya sebep olabilir. Bu gerçeği de göz ardı etmemek gerekir. Aşağıda bir arkadaş o cihazda kronik olduğunu söyledi. Eğer öyleyse zaten yapılacak bir şey yok. Ne kadar uğraşsan boş.

Hangi termal kullanıldı bilmiyoruz. İyi bir termalle (Cooler Master'ya da Zalman iyidir) değişim yapılıp teste alınması sonrası bakılması lazım. Eğer imkanın varsa termalle birlikte formatta attır. Cihazda virüs varsa sistem kaynaklarını tüketip ısıya sebep olabilir. Bu gerçeği de göz ardı etmemek gerekir. Aşağıda bir arkadaş o cihazda kronik olduğunu söyledi. Eğer öyleyse zaten yapılacak bir şey yok. Ne kadar uğraşsan boş.
daha ben kendim geçen format attım ondan dolayı falan mı diyede bi faydası dokunmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı