Laptopun boşta %45 - %50 RAM kullanması normal mi?

Benim sistemim genellikle 6-7 GB RAM kullanıyor, bu çoğu kişide de böyledir. Tüm uygulamaları kapattığımda bile en fazla 5 GB'a düşüyor.

Kendi PC bakacağım dediniz gibi mi deilmi diye

Windows RAM'i bol bulunca çok kullanıyor.
1729897292679.png

Bende 5 GB kullanıyor doğru hocam normal gibi o kullanım :)

Windows 11 için gayet normal arka planınınızda çalışan uygulamalar var olmasaydı %35'e kadar gerileyebilir. Bu durumu problem ediyorsanız Görev Yöneticisi -> başlangıç uygulamaları ve istemediğiniz uygulamalrı oradan kaldırınız. Bu işlem yeterli olacaktır. Yine yetersiz geliyor ise Mem Reduct ile bu durumu düzeltebilirsiniz.

Klasik Windows 11. Sonuna kadar sömürüyor. Sülük gibi yapışıyor. RAM görünce yerinde duramıyor. Benim kullandığım programlara RAM yetmiyor 11'e geçince. Linux kullanayım diyorum düzgün çalışmıyor. Destek kesilince 32 GB RAM'e çıkarız artık.

Bu yüzden millet LTSC sürümleri öneriyor hocam daha hafif kullanım sunsun diye. Ama dedikleri gibi 16 Gb Raminiz var. Yarısı halen size kalıyor çok dert edilecek durum yok gibi. Yine de kullanımda sorun yaşıyorsanız Win10 LTSC'ye dönün. Ben de şu an 2019 sürümünü kullanıyorum, boşta ram kullanımı 1,6 Gb gibi başladı. Ayarlaya ayarlaya 1,1'e düşürdüm. 8 Gb Ramim var.(Aslında 16 ama bir Ram arıza yaptı. Arıza yapmadan önce de boşta 1 Gb Rame düşebiliyordu.)

Laptoptan pek anlamam, gorev yonetıcısınde %50 olarak gozukuyor. Bu normal mi?
16 GB RAM var laptopta.
Bir de neredeyse 100 tane program RAM'i kullanıyor 0.1MB kullanan bile var.

Gereksiz hizmetler kapalımı SysMain açıksa kapat Google'dan daha net sonuçlar alabilirsin normal değil %50 kullanım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı