Laptopun CPU kullanımına sınır getirmek ısınmayı azaltır mı?

raskol

Centipat
Daha fazla  
Genel olarak laptopta YouTube'da gezmek ve hafif olan LoL gibi oyunlar oynamak için kullanıyorum. Bildiğiniz gibi bu tür şeyler daha çok işlemciyi ısıtıyor ama benim bu şeyleri yaparken tam işlemci gücüne ihtiyacım yok. İşlemci gücünü en fazla % 80 veya 70 kullanılacak şekilde ayarlarsam daha mı az ısınır?

Evet, onemli olcude az isinacaktir ama ayni sekilde de fpsten kisacaktir oyunlarda.

Bir şey fark etmeyecek bence performans dusuklugu yasarsin bazen.

Anlık drop dediğimiz low %1 FPS'ler çoğalacaktır ama ısınma sorunu ortadan kalkar.

Bu işlemler için %100 kullanan işlemci yoktur herhalde, fark edeceğini sanmıyorum.

Hocam sorun şu ki laptop prize takılıyken bir oyuna girdim diyelim 22W güç çekiyor ve işlemci sıcaklığı 85 derecelere ulaşabiliyor aynı oyunu prize takılı değilken açtığımda 70 dereceyi görüyor ayrıyeten 5-10W kadar güç çekiyor tahminim odur ki prize takılıyken bir uygulama açınca direkt tam güç kullanıyor ben de prize takılıyken kullandığı CPU miktarını daha çok kısmak istiyorum sizce bu iş görür mü? Ve bu normal mi prize takılıyken tam güç çalışıp 22W kadar güç çekmesi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…