Laptopun kaç GB RAM desteklediği nasıl öğrenilir?

Ne gibi bir yanlışlıktan bahsediyorsunuz? Çok saçma. Yeni fark ettim deyip değiştirebilmeniz gerekiyor. Garantisi büyük ihtimal halen duruyordur.
Artık çok geç 6 yıl geçti.

Anladım. Yine de 4x8 12 GB olarak da kullanabilirsiniz. Ama MHz, CL değerleri aynı olsun.
MHZ değeri daha yüksek Cl değeri daha düşük bir ram alsam ne olur daha mı yavaşlar?

Peki diğer remi söküp 8gb 2666 MHZ ddr4 2 adet ram alsam iksi de aynı ram olsa o zaman olur mu?

MHz değeri daha yüksek CL değeri daha düşük bir RAM alsam ne olur daha mı yavaşlar?

Peki diğer RAM'i söküp 8 GB 2666 MHz DDR4 2 adet RAM alsam iksi de aynı RAM olsa o zaman olur mu?

MHz değeri yüksek ve CL değeri düşük alırsanız bu durumda bilgisayarınız büyük ihtimalle aldığınız RAM ile bilgisayarınız da takılı olan RAM'e göre senkronize edecektir. Ve ikisi de düşükte çalışır.

Size diyorum ki 8 GB (şu an kullandığınız RAM'in MHz'nde alınız) DDR4 RAM almanız ve 4x8 12 GB olarak kullanabilirsiniz ikisi de aynı değerler de olacağı için sıkıntı olmaz.

MHz değeri yüksek ve CL değeri düşük alırsanız bu durumda bilgisayarınız büyük ihtimalle aldığınız RAM ile bilgisayarınız da takılı olan RAM'e göre senkronize edecektir. Ve ikisi de düşükte çalışır.

Size diyorum ki 8 GB (şu an kullandığınız RAM'in MHz'nde alınız) DDR4 RAM almanız ve 4x8 12 GB olarak kullanabilirsiniz ikisi de aynı değerler de olacağı için sıkıntı olmaz.
Beni anlamadınız ben içindeki RAMi zaten çıkartacağım söylediğim değerde 2 tane ram alsam çalışır mı?

Laptop RAM'leri genelde anakarta gömülür olur. Yani çıkaramazsınız.
Ben bilgisayarımı söktüm geçen gün çıkartılabilen klipsli sitemlerden koymuşlar hatta emin olmak için çıkartıp denedim.

1676396940243.png

1676396960089.png

1676396980400.png

Son düzenleme:
Sa agalar benim bilgisayar youtube da bile yavaş çalışıyor

işlemci: intel pentium T2330
ram:2 gb
marka:toshiba
windows 7 32x
depolamayı nerden öğrenecem bilmiyorum
bide bikaç oyun önerin nolur 1 haftada half life yi 5 kere bitirdim

la bi dk