Laptopun kapağını kapatınca ekran kararıyor

h2k2n

Megapat
Daha fazla  
İyi günler laptopun tüm güç ayarları ve laptop kapak ayarlarının tümü hiçbir şey yapma ayarlı olmasına rağmen laptopun kapağını kapatmaya 1 2 cm kala ekran siyahlaşıyor. Benim sorunum oynadığım oyunda TeamViewer gibi uzak masaüstü uygulaması ile bağlandıgım zaman ekran siyah olunca oyunu görmemesi. Kapak tam kapalı olsa dahi ekranın kararmamasını istiyorum. Deneyimli arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapakta mıknatıs var. Anakarttaki Hall sensörüne yaklaşınca ekranı kapatıyor. Bu anakarta ait bir özellik olduğu için belki BIOS üzerinde ayarı olabilir. Onun haricinde kapatmanın yolu mıknatısı sökmek.

Ama bence de burada bir sorun var, kapak kapanınca sadece panel devre dışı kalıyor, bence sizin bilgisayar uyku moduna giriyor.

Kapakta mıknatıs var. Anakarttaki Hall sensörüne yaklaşınca ekranı kapatıyor. Bu anakarta ait bir özellik olduğu için belki BIOS üzerinde ayarı olabilir. Onun haricinde kapatmanın yolu mıknatısı sökmek.

Ama bence de burada bir sorun var, kapak kapanınca sadece panel devre dışı kalıyor, bence sizin bilgisayar uyku moduna giriyor.
Ben de bunu dedim hocam.

*** Benim asıl merak ettiğim windows 7 veya windows 10'un ilk/eski sürümlerinden biri yüklü olsa idi yine de bu sorunu yaşayıp yaşamayacağın. Bu mesaj çözüme yönelik olmaktan ziyade sorunun tesbitine yönelik, tabi çözüm bakımından da bir anlamı var. Sorun tesbit edilse çözüm de üretilir.
*** Windows 10 un güncel sürümlerini de Windows 11 gibi ele almaya başladım. Tonla bug var. Varsayılan ayarlar arayüzünden bir değişiklik yapıyoruz, sonra klasik denetim masasından aynı ayarlara giriyoruz. Bir bakıyoruz farklı. Hangi ayar geçerli anla anlayabilirsen. W11 ve W10 un güncel sürümleri kafasına göre takılıyor.
*** Abartmıyorum, rahat rahat 2-3 sayfa yazarım w11 saçmalıklarını.. bug bug bug, deney deney deney, Windows updateye donanım yazılımları ayak uyduramıyor, biri uysa ötekini bozuyor vs vs vs..

Arkadaşlar laptopta sorun yok kapak açıkken oyunu görebiliyorum ama kapağı kapattığım zaman oyun devam ediyor fakat TeamViewer ile görüntüsü görünmüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı