Laptopun klavyesine maden suyu döküldü

rockhallelujah

Yoctopat
Katılım
25 Kasım 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Casper Excalibur laptopumun klavyesinin üstüne yarım şişe maden suyu döktüm. Direkt kapatıp, ters çevirip sildim. Tekrar açmadım ve geri düz de çevirmedim. Bir şey olur mu? Yapmam gereken bir şey var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu laptop modelinde klavye ile anakart arasında sıvı temasını önlemeyi amaçlayan naylon bir tabaka bulunur. Klavyeye su sıçrasa bile anakarta ulaşmasını engeller. Ancak siz yarım şişe döktüğünüzü söylemişsiniz. Bu miktarda sıvı bir yolunu bulup anakarta ulaşmış olabilir.
 
Normalde klavyeyi sökün bir bakın derdim de Casper aldığınıza göre çok teknik bilginiz olmadığını varsayıyorum ki onun yanı sıra garanti konusunda da sorun olacaktır eğer devam ediyorsa. Süpürge ile çekmeyi deneyin diyeceğim ama müdahaleniz ve ızgara durumuna bağlı etki etmeye de bilir. En iyisi emin olabilecek birisinden destek alın böyle çok farazi kalır.
 
Klavyeyi yerinden çıkarıp altını temizle. Kenarlardan içine sızmıştır ama anakarta gitmesi zor çünkü kasanın sadece bağlantı kısımları açık oluyor plastiğe akmıştır. Dua et tuşların arasına girmemiş olsun o basma hissini öldürüyor. Tuşa basıyorsun geri salmıyor. Çok klavye değiştirdim o yüzden. Eski hisse tam olarak dönmüyor.
 
Merhaba klavyenin altında plastik naylon karışımi bir malzeme bulunuyor, anakarta geçmemiş olabilir fakat geçmişde olabilir size tavsiyem söküp temizlemeniz eğer parçaları takarken karistirirsaniz sökerken resmini çekin öyle durdukça daha kötü olur.
 
Tamamen kurumasını bekle, açma. Kolay kolay bir şey olacağını sanmam. Ama klavye yapısına da bakmak gerek. Fotoğraf atma şansın var mı?

Şu anda hala ters çevirili oldugu için eskiden cektigim bir fotoğrafını koyuyorum.
IMG-20211014-WA0018.jpeg
 

Geri
Yukarı