Laptopun performansı düşecekmiş gibi hissediyorum

  • Konuyu başlatan M_R_X
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 443
Laptop ve O.C mantıksız hareketlerden birisidir. O cihaz zaten zar zor soğuyor, O.C ile işkence ediyorsun sen ona. Cihazın Ultrabook üstelik. Ryzen'in u serisi rakibi Intel'u serisine göre daha iyi olsa da sonuçta bu bir u serisi işlemci. Az ısınsın diye performansı kırpılıyor ve TDP değeri düşürülüyor. Az güç tüketince soğuması için ona yetecek kadar küçük bir fan koyuyorlar.

Sen O.C yapınca performans artsa da ısınma sorunu başlıyor. Çünkü TDP'de artıyor. Ve o fan o sistemi soğutamıyor artık. Lütfen Laptop'lara hayvani bir soğutma sistemi yoksa O.C yapmayın. Aksi takdirde yüksek sıcaklıklar yüzünden lehim atması sorunları yaşayabilirsiniz.

Eklemeyi unuttum adaptör'de çok daha fazla güç çekiyor O.C yapınca. Diyelim 3.74a adaptörün var. O.C yaptın cihaza. O 3.74a adaptör dayanamıyor fazla güce ve çok ısınıyor. Sonu patlama bile olabilir.

Altına imzamı atarım.
 
Lütfen Laptop'lara hayvani bir soğutma sistemi yoksa O.C yapmayın. Aksi takdirde yüksek sıcaklıklar yüzünden lehim atması sorunları yaşayabilirsiniz.

Ben yaptım oyun içi sıcaklık değerleri 75-80 falan bundan sorun çıkar mı yoksa genede yapmamam mı lazım önceden oyun içi Max 65 falan oluyordu overclock yapmadan önce.
 
Ben yaptım oyun içi sıcaklık değerleri 75-80 falan bundan sorun çıkar mı yoksa genede yapmamam mı lazım önceden oyun içi Max 65 falan oluyordu overclock yapmadan önce.

Normal değerler bence ben de yaptım bayağı bir zaman geçti henüz bir sorun çıkmadı.
 
@LLuna Öncelikle oyunlarda Laptop tarafında 85 derece ve sonrası riskli oluyor. 75-80 derece arası bir risk teşkil etmiyor. Benim bahsettiğim cihaza bilinçsizce O.C yapmak. Hafif O.C'ler sorun çıkarmaz lakin bilmeden yapılan bir O.C cihazın yanmasına kadar gidebilir. Soğutma sistemi iyiyse O.C yapacaksın. Bazıları yapıyor sonra 90-95 derece oluyor işlemcisi. Bilinçsiz O.C kötü son demektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı