Laptopun priz ucunda aşınma ve sararma

Zerofive

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Gaming laptopumun priz ucu artık yanmış mı diyeyim yoksa aşınmış mı diyeyim bilmiyorum hafifte sararmış ucu. Ben bunu böyle kullanmaya devam etsem bir sorun olur mu yani PC'ye zarar verir mi yoksa gidip yenisini mi almalıyım? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20210920_132856.jpg
    20210920_132856.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 306
Merhaba arkadaşlar, Gaming laptopumun priz ucu artık yanmış mı diyeyim yoksa aşınmış mı diyeyim bilmiyorum hafifte sararmış ucu. Ben bunu böyle kullanmaya devam etsem bir sorun olur mu yani PC'ye zarar verir mi yoksa gidip yenisini mi almalıyım? Teşekkürler.

Bir sorun olmaz. Prize taktığın zaman çat diye ses gelir prizden kıvılcım oluşur. Bu durum o yüzdendir. Başka fişte alsan aynısı olur.

Akımın etkisiyle çoğu elektronik cihazda olur. Bu gibi yüksek akıma kalan cihazlarda ise daha belirgindir. Sorun olacağını düşünmüyorum.

Ark yapıyor olabilir. Sebebi prizdeki gevşeme veya prizden içe bakınca daire şeklinde görülen deliklerin oksitlenmesi olabilir ama genelde gevşeme kaynaklı oluyor bi elektrikçi bulun prizleri sıksın yangına kadar yolu var önleminizi alın.

Faz ve nötr uçlarını farklı bağladığınızda sıfırlama durumundan uçları aşınır, hep aynı yönde bağlarsanız aynı prize, bu kıvılcım ya da aşınma olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı