Çözüldü Laptopun RAM modeli nasıl öğrenilebilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

36Güney36

Picopat
Yer
istanbul/ümraniye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Loq 15aph8 RTX4060 Amd Ryzen 7 7840HS
Kulladığım laptopun RAM'in modelini nasıl öğreneceğim, yardımcı olur musunuz?

Çözüm
CPU-Z indirip Memory kısmına bakabilirsiniz.

Ek: Markası SPD kısmında yer alıyormuş.
İçini aç bak dostum en doğru bilgi RAM üzerinde yazan olacaktır. Sonuç olarak değişeceğini düşünürsek yine açmak zorundasın.

İçini aç bak dostum en doğru bilgi RAM üzerinde yazan olacaktır. Sonuç olarak değişeceğini düşünürsek yine açmak zorundasın.
CPU-Z programı bunun için var, gerek yok içini açmaya. Bilgisayarcıya taktıracaktır muhtemelen.

Programdan bakacaksa baksın ancak bilgisayarcıya bunun için boş yere para ödemesini önermem.

Bir RAM takmak ne kadardır ki? Bilgisayardan anlamıyorsa hiç gerek yok, içini açıp yanlış işlem yapıp daha büyük masraf çıkartmaktansa böylesi daha makul.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z programı bunun için var, gerek yok içini açmaya. Bilgisayarcıya taktıracaktır muhtemelen.

Bu arada RAM'in modeline CPU-Z'de nereden bakacağım?

Bir RAM takmak ne kadardır ki? Bilgisayardan anlamıyorsa hiç gerek yok, içini açıp yanlış işlem yapıp daha büyük masraf çıkartmaktansa böylesi daha makul.

Hocam anlıyorum da korkuyorum zarar gelir diye.

Bu arada RAM'in modeline CPU-Z'de nereden bakacağım

Hocam anlıyorumda korkuyrum zarar gelir diye

SPD veya Memory sekmesinde yazıyordu ama hangisinde olduğunu hatırlamıyorum, iki yerin de fotoğrafını atar mısınız?

Bu arada RAM'in modeline CPU-Z'de nereden bakacağım?

Hocam anlıyorum da korkuyorum zarar gelir diye.

İşte bu yüzden bilgisayarcıya yaptır. Alt tarafı RAM takılacak ki bir RAM takmak da 1000 TL değildir herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…