Laptopun şarjı dolduktan sonra şarjda kullanılmaya devam edilirse bir sorun olur mu?

Onur922

Hectopat
Merhaba, 1 ay kadar önce Honor magicbook X15 dizüstü bilgisayar aldım. Bilgisayar lityum polimer Batarya'ya sahip bilgisayarı daha hiç şarjda kullanmadım. Ancak oyun oynadığım için şarj kısa sürede bitiyor bu da tekrar doldurmama sebep oluyor, böyle olunca döngü sürekli artıyor.

Ayrıca dizüstü bilgisayarlarda pilde kullanımda performans düşüşü olduğunu biliyorum. Zaten bunu kendimde görüyorum, eski bilgisayarımı batarya takılı değilken şarjda kullanıyordum ve sistem olarak daha düşük olmasına rağmen daha iyi performans alıyordum. Bunu pilde kullanıyorum ve çok daha iyi bir bilgisayar olmasına rağmen daha düşük verim alıyorum. Sorum şu: Pil %100 olduktan sonra şarjda kullanmaya devam edersem bilgisayara ya da Batarya'ya bir zararı olur mu?

Şarjda kullanacaksan hiçbir zaman pilini %100'e şarj etme. Pil ömrünü çok azaltırsın. Programlar var laptop şarja takılı olsa bile en fazla %60'a kadar şarj ediyor. 2 yıl geçse bile şarj kapasitenin %90'ına yakını sağlam kalır.

Şarjda kullanacaksan hiçbir zaman pilini %100'e şarj etme. Pil ömrünü çok azaltırsın. Programlar var laptop şarja takılı olsa bile en fazla %60'a kadar şarj ediyor. 2 yıl geçse bile şarj kapasitenin %90'ına yakını sağlam kalır.

Cevabınız için teşekkürler. Peki sadece oyun oynarken şarjda kullansam onun dışında şarjda değil pilde kullanıyorum zaten bu şekilde zararı olur mu? Ayrıca söylediğinizi hangi programlar ile yapabilirim acaba?

Cevabınız için teşekkürler hepinize şarjda kullanmayı denedim ve çok ısındığı için vazgeçtim pilde kullanmaya devam edeceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı