Laptopun şarjı kaç ayda bir bitirilmeli?

• Konuyu başlatan uuua
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 2.536

uuua

Hectopat
SSD veya HDD modeli
KINGSTON OM8PCP3512F-AA (SSD)
Her zaman prizde kullanıyorum kaç ayda bir prizden çıkarıp sarjını bitirmem gerek?

Arkadaşlar hangi devirde yaşıyorsunuz? Bu olaylar 10 sene öncesinde kaldı, öyle bir şey yok. Ben 2 senedir hep şarjını bitirmeden kullanıyorum pil sağlığı hâla %95-96.

Laptopu şarjdayken kullanmak bataryaya zarar veriyor bildiğim kadarıyla. Ben tam doldurup onu bitiriyorum, ardından kullanımdayken yine tam doldurup, dolduğunda çıkartıp aynı şekilde devam ediyorum.

Artı -1 Eksi
Laptopu şarjdayken kullanmak bataryaya zarar veriyor bildiğim kadarıyla. Ben tam doldurup onu bitiriyorum, ardından kullanımdayken yine tam doldurup, dolduğunda çıkartıp aynı şekilde devam ediyorum.
Hocam bu daha zararlı değil mi?

Bugüne kadar onlarca Laptobum oldu, en kralının pili bile maksimum 3 yıl gitti. O nedenle çok da strese girmemek lazım. Tabi bu benim kişisel fikrim.

Artı -2 Eksi
Arkadaşlar hangi devirde yaşıyorsunuz? Bu olaylar 10 sene öncesinde kaldı, öyle bir şey yok. Ben 2 senedir hep şarjını bitirmeden kullanıyorum pil sağlığı hâla %95-96.
Pil sağlığına nerden bakabilirim?

Hocam bu daha zararlı değil mi?
Evet bu daha zararlı bir yöntem. Pilin doldur/boşalt ömrü daha hızlı dolmakta bu şekilde. Yani şarjdayken zaten pil dolduğunda artık şarj modundan çıkıp akımı direkt laptopa yönlendirmekte. Tabi bir miktar ömrünü yer ama sürekli doldurup boşaltarak kullanmak kat be kat daha fazla ömründen yer pilin.

Çok takılmamanız gerek hocam. Nihayetinde en iyi yöntemi de uygulasanız, en dikkatli şekilde de kullansanız o pilin sağlığı zamanla düşecek. Keyfinize göre kullanın, nasıl rahat ediyorsanız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…