Laptopun sıcak şekilde çalışması sorun olur mu?

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
Sıcaklıklar 50-75 arası, bu ayarlar ile. Fakat güç modunu "En İyi Güç Verimliliği" yapıp. Güç planını'da "dengeli" yaparsam sıcaklık bayağı düşüyor. Doğal olarak FPS'imde bir hayli düşüyor. Peki böyle kullanmam sorun olur mu? Oyuncu laptopu değil bilginize. Core Temp görüntüsünde freknaslar 1900 gibi gözükmüş, ortalama 3-4GHz oluyor. Ani düşü yaşıyor bazenleri ona denk geldi.

Ekran görüntüsü 2023-04-03 230147.png

İşaretli olan "Turbo Boost" seçeneğini ben oluşturdum. İçinde ellediğim ayarlar şu şekilde.

Ekran görüntüsü 2023-04-03 230220.png

Son düzenleme:
Sıcaklıklar 50-75 arası, bu ayarlar ile. Fakat güç modunu "En İyi Güç Verimliliği" yapıp. Güç planını'da "dengeli" yaparsam sıcaklık bayağı düşüyor. Doğal olarak FPS'imde bir hayli düşüyor. Peki böyle kullanmam sorun olur mu? Oyuncu laptopu değil bilginize.

Eki Görüntüle 1726204

İşaretli olan "Turbo Boost" seçeneğini ben oluşturdum. İçinde ellediğim ayarlar şu şekilde.

Eki Görüntüle 1726205
1680552800934.png

1 Yıldır oyuna girince her gün böyle, bir şey olmadı böyle devam 😅

Sıcaklıklar 50-75 arası, bu ayarlar ile. Fakat güç modunu "en iyi güç verimliliği" yapıp. Güç planını'da "dengeli" yaparsam sıcaklık bayağı düşüyor. Doğal olarak FPS'imde bir hayli düşüyor. Peki böyle kullanmam sorun olur mu? Oyuncu laptopu değil bilginize. Core Temp görüntüsünde freknaslar 1900 gibi gözükmüş, ortalama 3-4GHz oluyor. Ani düşü yaşıyor bazen ona denk geldi.

Eki Görüntüle 1726204

Eki Görüntüle 1726205

Laptoplar normal kasalı sistemlerden daha sıcak çalışır ama onlarında belli limiti vardır siz düzenli olarak termal bakımını vs yapın.

Yani genelde etrafındaki donanımları ve board'u devamlı bu sıcaklıklara maruz bırakmak tabiri caizse gevrek hale getiriyor bilgisayarı :D Mümkünse en kaliteli macunlarla senelik bakım yapmak ve soğutmaya katkı sağlayacak metal yüzeyli bir laptop soğutucu kullanmak 5 derece dahi olsa serinlik avantajı sağlamak iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı