Laptopun vidaları çıkmak yerine parçalanıyor

WukuWukong

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SK hynix BC711 (256 GB) SSD
Merhaba ben termal macun değiştirmeye çalışmak için laptopun vidalarını söküyorum (şu an kasanın) ancak vidayı sökmeye çalıştıkça demir tozları geliyor vida gelmiyor. Ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20230924_010455_162.jpg
    IMG_20230924_010455_162.jpg
    214 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20230924_010444_407.jpg
    IMG_20230924_010444_407.jpg
    236,9 KB · Görüntüleme: 36
Vida yalama oluyor. Doğru bir tornavida ucuyla açmıyor olabilirmisin ? Dahada zorlarsan hiç açamazsın yalama olmuş vida zor açılır teknikleri var.

Merhaba ben termal macun değiştirmeye çalışmak için laptopun vidalarını söküyorum (şu an kasanın) ancak vidayı sökmeye çalıştıkça demir tozları geliyor vida gelmiyor. Ne yapabilirim?

Farklı bir tornavidayla deneyin. Daha fazla döndürüp vidayı yalama etmeye gerek yok gelmiyorsa.

Balon tarzı bir şeyi vidanın üstüne koyup o şekilde denebebilirsiniz. Bunun için tornavidanın normalden daha ince olması lazım ama tahribi azaltır.

Yok hocam o işe yaramıyor benim de SSD yerinin vidası böyle yalama olmustu her seyi denedim olmadı bilgisayarcıda açtırdım. Bence arkadaş daha fazla ugrasmasın.

Farklı bir tornavidayla deneyin. Daha fazla döndürüp vidayı yalama etmeye gerek yok gelmiyorsa.

Hocam yani bence hiçbir tornavida buna işlemez. Ne yapmam gerekli anlamadım ya? Bir sürü tornavida ile denedim ama düz tornavida deneyemedim. Bir tık büyüğü var ya bir tık küçük olsa belki olacak :(

Bir bezi tornavidaya geçirin ve yavaş yavaş güç vererek vidanın en ufak hareketinin çıkmasına bekleyin çıkınca direk açın çıkartın.
Olmuyor maalesef.

Balon tarzı bir şeyi vidanın üstüne koyup o şekilde denebebilirsiniz. Bunun için tornavidanın normalden daha ince olması lazım ama tahribi azaltır.
Balon vardı ya hemen arıyorum evde olması lazım.

Yeni konular

Geri
Yukarı