Latince veya kirilce alfabesi olan dil önerisi

DublinDEI

Decipat
Daha fazla  
Arkadaşlar can sıkıntısından dil ögrenmek istiyorum, bununda sizin karar vermenizi istiyorum.
Öncelikle Türkçe veya İngilizce önermeyin, Latince veya kirilce olmayan alfabelerden dil önermeyim.
Ayrıca dil önerisinde bulunun ve bende o dili öğreneyim tabii seçtiğimin arasından.

Kiril alfabesi kullanan diller arasından işine en çok yarayabilecek olanlardan biri Rusça'dır. Bende zaman buldukça gerek babamdan gerek diğer akrabalarımdan gerek de internetten öğrenmeye çalışıyorum ve oldukça da basit bir dil.

Arkadaşlar can sıkıntısından dil ögrenmek istiyorum, bununda sizin karar vermenizi istiyorum.
Öncelikle Türkçe veya İngilizce önermeyin, Latince veya kirilce olmayan alfabelerden dil önermeyim.
Ayrıca dil önerisinde bulunun ve bende o dili öğreneyim tabii seçtiğimin arasından.
Hocam hangi dilleri biliyorsun? Üzerime vazîfe olmamakla birlikte bir dili öğrenmek için öğrenmek bence yanlış. İllâ da öğreneceğim birisini diyorsanız birtakım önerilerim var.

Öncelikle, kolay ve zorlamayacak bir dil istiyorsanız kesinlikle Norveççe, İngilizceyle oldukça benzer ama kendi yapısı da oldukça iyi, çekim ekleri konusunda can sıkıcılığı yok. Norveççe olmazsa yine İskandinav dillerinden olan İzlandaca güzel ama bir tık daha zorlu bir seçenek.
Can sıkıntısından çıkaracak ama zorlayacak bir dil istiyorsanız Almanca, telâffuz sıkıntılarından patlama düzeyine gelmek istiyorsanız Danca öneririm. Latin dillerine de bakabilirsiniz, bana kalırsa İspanyolca ve Fransızca hârici pek iyi bir dil yok içinde lingüistik bağlamda. Slav dillerinden hepsi ayrıdır ama Rusça başka tabii. Rusçayı öneririm, ancak sizdeki can sıkıntısını mental bozukluğa taşıyabilecek bir dildir. 3 zamân kipi olmasına rağmen bu kadar sıkıntılı ve zorlu bir dil bilgisi insanı gerçekten yoruyor, upuzun sözcükler.. Yine de müthiş ve oldukça estetik geliyor bana.

Gelgelelim, hocam kendinizi bayağı zorlamak istiyorsanız Macarca ve Fince sizlik. Normalde Türkçeyle aynı dil ailesindeler ama apayrı zorlukları var hepsinin, ama katlanamayacak ve altından çıkamayacaksanız hiç başlamayın buraya. Ayrıyeten tekrar dediğim gibi, öğrenmek için öğrenmeyin lütfen. İlgili dilin bulunduğu ailede muadil iki ayrı dil bilmiyorsanız özellikle dikkat edin. Kolay gelsin!

İspanyolca önerebilirim hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı