Lazer kesim öğrenmek için ne yapılabilir?

Öncelikle selamlar herkese. Kuyumculuk işi ile ilgileniyoruz ve CNC lazer kesim makinemiz var. Ben bu makine ile kolye tasarlamak istiyorum. Lazer kesim uygulaması DXF uzantılı dosyaları acıyor ve bende hangi programı kullanabileceğimi bilmiyorum, profesyonel değilim ama eğitim alabilirim. Bu işler ile uğraşan varsa veya herhangi bir fikir sahibi olan varsa fikrini paylaşarak bana cok yardımcı olabilir. Hangi programı kullanmalıyım veya hazır DXF dosyalarını bir şekilde bulabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamlar herkese. Kuyumculuk işi ile ilgileniyoruz ve CNC lazer kesim makinemiz var. Ben bu makine ile kolye tasarlamak istiyorum. Lazer kesim uygulaması DXF uzantılı dosyaları acıyor ve bende hangi programı kullanabileceğimi bilmiyorum, profesyonel değilim ama eğitim alabilirim. Bu işler ile uğraşan varsa veya herhangi bir fikir sahibi olan varsa fikrini paylaşarak bana cok yardımcı olabilir. Hangi programı kullanmalıyım veya hazır DXF dosyalarını bir şekilde bulabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Hazır bulunur arayınca - da zaten kuyum sektörünün, ülkemiz sektörünün gelişememe sebebi her şeyin kopya olması.

DXF için en basit ve stabil program AutoCad'dir. Kuyumculukta 2b kesimde iş görür, 3b planlama için Rhino veya Jewelcad üzerinden gidilir - gerçi bunları sektörde herhangi bir kesim/döküm/modelciye sorarsan sana daha basit cevaplar vereceklerdir.

Hazır bulunur arayınca - da zaten kuyum sektörünün, ülkemiz sektörünün gelişememe sebebi her şeyin kopya olması.

DXF için en basit ve stabil program AutoCAD'dir. Kuyumculukta 2B kesimde iş görür, 3B planlama için Rhino veya Jewelcad üzerinden gidilir - gerçi bunları sektörde herhangi bir kesim/döküm/modelciye sorarsan sana daha basit cevaplar vereceklerdir.

2D için AutoCAD cok zorlar mı daha once hiç kullanmadım bilgim biraz dar.

2D için AutoCAD cok zorlar mı daha once hiç kullanmadım bilgim biraz dar.
Basit ve stabil, diğer tüm programların atası tadında. Kolay diyemem, programla kullandığın makinanın ilişkisini öğreneceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı