League of Legends koridorda nasıl oynanır?

Gizli bir dost

Centipat
Katılım
8 Ocak 2022
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. LoL'de lane nasıl ayarlanır? Yani minyonlar ve top lane nasıl oynanır? Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Minyonları son vuruşla alırken hiçbir zaman yerinizde sabit durmayın. Rakibinizin yeteneklerinin ne olduklarını bilin ve ne zaman atabileceklerini tahmin etmeye çalışın. Bu şekilde en az hasarla daha çok minyon kasabilirsiniz.

Yukarı koridorda oynarken rakibinizin yetenek atışlarını takip etmeniz gerekiyor. Yetenek atışını kaçırdığını gördüğünüz rakibin üzerine oynayabilir ve üstünlük kazanabilirsiniz. Rakip minyonlar fazla iken rakip şampiyonla çok fazla savaşmamaya çalışın ve daima totemli oynayın. Bir gözünüz sürekli mini haritada olsun ve rakip ormancının nerede olduğunu sürekli takip edin.
 
Ek olarak:
  • Rakibin minyona son vuruş yapacağı an en zayıf anıdır, bu anı iyi kollayın.
  • Rakip ormancıyı iyi takip edin. Rakip ormancıyı her gördüğünüz yerde bunu takım arkadaşlarınıza bildirmeniz hem size, hem de arkadaşlarınıza büyük avantaj sağlar.
  • Kendi ormancınızın harita görevlerinde ona yardımcı olun. Koridorda rakibinizin büyü ve yetenek zamanlarını iyi hesaplayın, ona göre ormancınızdan yardım isteyin.
  • Rakip oyuncuyla takasa girerken alacağınız olası hasarı iyi hesaplayın.
  • Rakibin geride oynuyor, kule altından çıkmıyorsa yakınınızdaki koridora sık sık yardıma gidebilirsin. Tam tersi, pasif oynuyor isen rakibinin kayıp olduğunu her zaman rapor et.
 
Merhaba,

Öncelikle hangi koridorda oynamak istediğine karar vermelisin. Bu karar sürecinde Yapay Zeka botlara karşı oynamanı tavsiye ederim. Sonrasında şampiyon mekaniklerini öğrenerek rakibini alaşağı edebilirsin.

Burada öncelik en kısa sürede altın kasıp, eşyalarını alman. Bu yüzden minyonlara son vuruş yapmak çok önemli. Harita kontrolünü sık sık yapıp arkadaşlarına bu konuda bilgi verirsen takım olarak avantajınız artar.

Eğer yeni bir hesap açtıysan oyun mekaniklerini, harita görevlerini öğrenene kadar Yapay Zeka ve Normal oyunlar oynamalısın. Ayrıca Youtube'de Lynx Çerezz videolarını kontrol edebilirsin. Bu sayede çabucak gelişir ve doğru koridorda doğru şampiyonlarla oynayabilirsin.

İyi günler dilerim.
 
Koridorlarda oynamak = Matchup ezberlemek + Jungler etkisi.

Mesela Jaxres her matchup'ı biliyor, çarın hasarını biliyor. Adam West Cha mesela.
 

Geri
Yukarı