LED 3. stop lambası için güç (+) kablosu nereden çekilir?

Mangetsu

Hectopat
Merhaba Fiat linea aracıma geçtiğimiz günlerde LED 3. stop aldım. Kurulumunu gerçekleştirdiğimi sanıyordum internetten baktığım kadarıyla hareket etmiştim güç kablosunu stoplara bağladım daha sonra aracın aküsünün bittiğini gördüm ve bağlantıyı söktüm. Aküden kablo uzatmak ile uğraşmak istemiyorum Power(+) kablosunu nereye bağlayabilirim? Ek olarak olarak aracımda daha önceden takılma park sensörü var bunun için zamanında bağlantılar yapılmış bağlantıyı buna yapabilir miyim?

Aracın aküsünün bitmesi için kontak kapandığında da elektrik akımının devam etmesi gerekir, yani kaçak olması gerekir.
3. Stop lambası için stoplardan elektrik almak mantıklı ancak araba 90 model öncesi falan değilse hali hazırda tesisatının bulunuyor olması lazım.

Park sensörü genelde geri vites + sından tetik alır, aracı geri vitese taktığınızda geri vites lambanız yandığında bu sensörlere de elektrik gelir. 3. Stop lambası için buradan elektrik almak mantıksız ve işe yaramaz olur.

Elektrik alabileceğiniz 2 yer var ya direk fren pedalının altındaki fren müşürünün + sı yada dediğim gibi stop lambalarının + sı. Şase(-) evrenseldir bunu nereye bağladığınızın bir önemi yok (ister şasede bulunan civatalar, ister tesisatta bulunan genelde siyah kablo)

Fren lambası yerine parklara bağlamış olmayasınız ?

Aracın aküsünün bitmesi için kontak kapandığında da elektrik akımının devam etmesi gerekir, yani kaçak olması gerekir.
3. stop lambası için stoplardan elektrik almak mantıklı ancak araba 90 model öncesi falan değilse halihazırda tesisatının bulunuyor olması lazım.

Park sensörü genelde geri vites + sından tetik alır, aracı geri vitese taktığınızda geri vites lambanız yandığında bu sensörlere de elektrik gelir. 3. stop lambası için buradan elektrik almak mantıksız ve işe yaramaz olur.

Elektrik alabileceğiniz 2 yer var ya direk fren pedalının altındaki fren müşürünün + sı ya da dediğim gibi stop lambalarının + sı. Şase(-) evrenseldir bunu nereye bağladığınızın bir önemi yok (ister şasede bulunan civatalar, ister tesisatta bulunan genelde siyah kablo)

Fren lambası yerine parklara bağlamış olmayasınız?

Evet bağlantıyı parklara yapmıştım fakat fren lambasına bağladığımda frene basmadığım sürece LED çalışmıyor sadece basınca elektrik gittiği için o yüzden parklardan almanın mantıklı olduğunu düşünmüştüm stoplar yanarken LED de çalışır mantığıyla hareket etmiştim ama dediğim gibi bu yöntem aküyü boşalttı. Arka iç aydınlatmadan + kablosu çekmeyi düşünüyorum ne düşünüyorsunuz?

Evet bağlantıyı parklara yapmıştım fakat fren lambasına bağladığımda frene basmadığım sürece LED çalışmıyor sadece basınca elektrik gittiği için o yüzden parklardan almanın mantıklı olduğunu düşünmüştüm stoplar yanarken LED de çalışır mantığıyla hareket etmiştim ama dediğim gibi bu yöntem aküyü boşalttı. Arka iç aydınlatmadan + kablosu çekmeyi düşünüyorum ne düşünüyorsunuz?
Hocam başlıkta mı hata var yoksa ben mi yanlış anladım ?
3. Stop lambası adı üstünde frenlerle birlikte yanması için tasarlanan bir şey.
Benim kast ettiğim şey bu
CleanShot 2023-10-11 at 15.47.43@2x.png

Biraz araştırma yaptım, sanırım linea larda bu lamba yok, zaten sizde bu yüzden almışsınız.

Ama dediğim gibi bu sedanlarda (genelde) pandizot üstü cam içinde, hb arabalarda genelde camın üst kısmında veya bagaj kapağının üstünde olan lambanın amacı siz frene bastığınızda yanması.
Parklarla yanması demek gece sürüş yaparken dalgın bir insanın sizi frene basıyor sanmasına yol açabilir buda arkadaki trafik için risk teşkil eder.

Lambaları kapalı konum harici herhangi bir konuma parklar veya kısalar fark etmez aldığınızda stoplarınızın içinde ayrı bir lamba yanar, frene bastığınızda ayrı bir lamba yanar, veya bazı modellerde istisna olarak ilk yanan park lambaları frene bastığınızda daha güçlü yanar. Bu yolladığım fotoğraftaki gibi bir şeyse sizin istediğiniz, frenlerle birlikte yanması gerek. Sürüş açısından sağlıklı olanı budur.

Hocam başlıkta mı hata var yoksa ben mi yanlış anladım?
3. stop lambası adı üstünde frenlerle birlikte yanması için tasarlanan bir şey.
Benim kast ettiğim şey bu.
Eki Görüntüle 1973894

Biraz araştırma yaptım, sanırım linealarda bu lamba yok, zaten sizde bu yüzden almışsınız.

Ama dediğim gibi bu sedanlarda (genelde) pandizot üstü cam içinde, HB arabalarda genelde camın üst kısmında veya bagaj kapağının üstünde olan lambanın amacı siz frene bastığınızda yanması.
Parklarla yanması demek gece sürüş yaparken dalgın bir insanın sizi frene basıyor sanmasına yol açabilir bu da arkadaki trafik için risk teşkil eder.

Lambaları kapalı konum harici herhangi bir konuma parklar veya kısalar fark etmez aldığınızda stoplarınızın içinde ayrı bir lamba yanar, frene bastığınızda ayrı bir lamba yanar, veya bazı modellerde istisna olarak ilk yanan park lambaları frene bastığınızda daha güçlü yanar. Bu yolladığım fotoğraftaki gibi bir şeyse sizin istediğiniz, frenlerle birlikte yanması gerek. Sürüş açısından sağlıklı olanı budur.

Hayır 3. stop lambası zaten araçta mevcut benim kurulumunu yapmaya çalıştığım şey LED şerit ve sürüş esnasında aktif çalışmıyor sadece fren sinyal geri vites gibi komutlara geçildiği zaman farklı animasyonları mevcut. Ayrıca başlıkta bir hata yok ürün bu şekilde geçtiği için öyle bir başlık attım.
Hocam başlıkta mı hata var yoksa ben mi yanlış anladım ?
3. Stop lambası adı üstünde frenlerle birlikte yanması için tasarlanan bir şey.
Benim kast ettiğim şey bu
Eki Görüntüle 1973894

Biraz araştırma yaptım, sanırım linea larda bu lamba yok, zaten sizde bu yüzden almışsınız.

Ama dediğim gibi bu sedanlarda (genelde) pandizot üstü cam içinde, hb arabalarda genelde camın üst kısmında veya bagaj kapağının üstünde olan lambanın amacı siz frene bastığınızda yanması.
Parklarla yanması demek gece sürüş yaparken dalgın bir insanın sizi frene basıyor sanmasına yol açabilir buda arkadaki trafik için risk teşkil eder.

gif şu ilk montajını yaptığım aküyü boşaltmadan önceki çektiğim bir kesit burada dörtlüler yanmakta.

Son düzenleme:
Ha şu Audi A7 tipi kayar ledli üründen bahsediyorsunuz. Başlıkta 3. stop lambası diyince ben fotoğrafını eklediğimden bahsettiğinizi zannettim.

Ürün aracın lambalarını (dörtlü, geri vites vs.) yakmadığınız müddetçe çalışmıyorsa ve arabayı kapattığınızda da yanmıyorsa ama buna rağmen akü bitiyorsa bir yerlerde kaçak / kısa devre söz konusu.

Sorunun bu üründe olup olmadığını anlamak için bir multimetre ile araç kapalıyken aküden akım çekiliyor mu buna bakın. Bunu yapmak için akünün + kutup başını söküp multimetreyi akım ölçme moduna alıp problardan birini söktüğünüz kutup başı kablosuna, diğerini de aküde bulunan + kutbuna değdirin.
Yukarıda bahsettiğim işlemi ledler takılı değilken ve takılıyken denerseniz ürünle alakalı bir kaçak olup olmadığını keşfedersiniz. 60A akünüz olsa bu ledlerin en az 4A falan çekiyor olması lazım ki 12 saat gibi bir sürede aracın aküsü marş basmayacak duruma gelsin. Çalışırken bile bu kadar akım çektiğini sanmıyorum. Çok büyük ihtimalle sorun başka bir yerde ama dediğim gibi bunu araçta kaçak testi yaparak anlayabilirsiniz, böylece ledler takılı değilken ve araç kapalı durumdayken akü kullanılıyor mu anlamış oluruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı