LED şeridin aylık elektrik kullanımı nasıl olur?

acar92

Hectopat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
551
Çözümler
3
Konu yanlış olabilir.

Şimdi benim sorum; ben bir 5 metre LED şerit aldım ( aslında 4.5 metre), zar zor olsa sonunda yaptık.

Ben sadece akşamları kullanacağım, mesela saat akşam 7'den 10'a veya 8 den 11,12 ye kadar. Yani ortalama 4 saat açık olacak ve her gün böyle olsa ayda kaç TL ödeyeceğiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bize kaç V ve kaç A ile beslediğinizi söyleyin. Ya da kendiniz, adaptörün üzerindeki çıkış V ve A değerlerin çarpın. Yanlış hatırlamıyorsam, size W değeri çıkacaktır. Bu watt değeri saatlik kullanım olması lazım. Bunu 4 ile çarpın (4 saat kullanacağınız için). Sonra bunu kW'a çevirin. kW değeri, bir günde kullandığı enerji olacak. Bunu 30 ile çarpın (1 ay için). En son olarak bulunduğunuz şehrin kW başına ücretlendirmesini araştırın. Örneğin 1 kW elektrik 50 kuruş olsun, siz dediğim hesaplamlara 10 kW buldunuz. O ay için 5 TL ödersiniz. (Bu örnek gerçek değildir. Tamamen hesap kolaylığı için uydurduğum rakamlardır. Siz kendi hesabınızla yapın.)
 
Bize kaç v ve kaç a ile beslediğinizi söyleyin. Ya da kendiniz, adaptörün üzerindeki çıkış V Ve A değerlerin çarpın. Yanlış hatırlamıyorsam, size W değeri çıkacaktır. Bu Watt değeri saatlik kullanım olması lazım. Bunu 4 ile çarpın (4 saat kullanacağınız için). Sonra bunu Kw'a çevirin. Kw değeri, bir günde kullandığı enerji olacak. Bunu 30 ile çarpın (1 ay için). En son olarak bulunduğunuz şehrin kw başına ücretlendirmesini araştırın. Örneğin 1 kw elektrik 50 kuruş olsun, siz dediğim hesaplamlara 10 kw buldunuz. O ay için 5 TL ödersiniz. (bu örnek gerçek değildir. Tamamen hesap kolaylığı için uydurduğum rakamlardır. Siz kendi hesabınızla yapın.)

Peki mesela ben kumandayla kapattım ama prize hala takılı, elektrik harcar mı?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı