Legion 5 2021 beklemeye değer mi?

Bütçe
14000

Semicon

Hectopat
Daha fazla  
Hepsiburada'da 18 Ağustos'a kadar 500TL indirim var.
https://www.hepsiburada.com/hp-omen-15-en1013nt-amd-ryzen-7-5800h-16gb-512gb-ssd-156-rtx-3060-144hz-fhd-freedos-tasinabilir-bilgisayar-434m5ea-p-HBCV00000F2MBB?magaza=BETA+PLUS+TEKNOLOJİ&url_src=ios-product-detail
Şu bilgisayar indirimle 13100TL'ye geliyor. Duyduğuma göre 5800H/RTX3060’lı Legion 5'ler eylül-Ekim aylarında gelecekmiş Türkiye'ye (daha da ertelerler mi belli değil, 2021 model bilgisayarı 2022'de getirecekler utanmasalar. Teknolojinin Afrika'sı olduk resmen.)
Omen'in Legion'a göre eksileri:
-MUX Switch özelliği bulunmaması.
-90+15(?)W ekran kartı(Legion 115+15)
-144Hz monitörü(Legion 165Hz)
-Legion'un soğutması daha iyi.
Sizce beklemeye değer mi? Acelem yok ama üniversiteler açılmadan önce almak istiyorum. Eğer Legion o zamana kadar gelmemiş olacaksa boşuna 500TL indirimi kaçırmayayım diye düşünüp açtım konuyu. Yeniden ertelerler mi yoksa eylül-Ekim'de stoklarda görebilir miyiz sonunda?

https://www.hepsiburada.com/hp-omen-15-en1013nt-amd-ryzen-7-5800h-16gb-512gb-ssd-156-rtx-3060-144hz-fhd-freedos-tasinabilir-bilgisayar-434m5ea-p-HBCV00000F2MBB?magaza=BETA+PLUS+TEKNOLOJİ&url_src=ios-product-detail
Şu bilgisayar indirimle 13100TL'ye geliyor. Duyduğuma göre 5800H/RTX3060’lı Legion 5'ler eylül-Ekim aylarında gelecekmiş Türkiye'ye (daha da ertelerler mi belli değil, 2021 model bilgisayarı 2022'de getirecekler utanmasalar. Teknolojinin Afrika'sı olduk resmen.)
Sizce beklemeye değer mi? Acelem yok ama üniversiteler açılmadan önce almak istiyorum. Eğer Legion o zamana kadar gelmemiş olacaksa boşuna 500TL indirimi kaçırmayayım diye düşünüp açtım konuyu. Yeniden ertelerler mi yoksa eylül-Ekim'de stoklarda görebilir miyiz sonunda?

Burada biraz daha ucuz hocam aynı laptop.

Tahminen Legion'un fiyatı kaç TL civarlarında olur tahmininiz var mı ona göre bende bekleyebilirim.

Eylül ekim en erken dendi bana. Rahat aralık ayı vardır.

Alın derim hocam ki TCMB yıl sonu dolar kuru beklentisi de 9 civarıydı sanırım. Şahsen 500TL gibi bir indirim de varken indirimi göz ardı edip beklemeye değeceğini düşünmüyorum ki kur da yerinde durmayacak gibi.

Edit: Resim

Dosya Ekleri

• Piyasa Katılımcıları Anketi - Google Chrome 15.08.2021 20_34_50.png
    Piyasa Katılımcıları Anketi - Google Chrome 15.08.2021 20_34_50.png
    33,9 KB · Görüntüleme: 55
Eylül ekim en erken dendi bana. Rahat aralık ayı vardır.
Alın derim hocam ki TCMB yıl sonu dolar kuru beklentisi de 9 civarıydı sanırım. Şahsen 500TL gibi bir indirim de varken indirimi göz ardı edip beklemeye değeceğini düşünmüyorum ki kur da yerinde durmayacak gibi.

Edit: Resim

Burada biraz daha ucuz hocam aynı laptop.

Tahminen Legion'un fiyatı kaç TL civarlarında olur tahmininiz var mı ona göre bende bekleyebilirim.
Çok teşekkürler değerlendirmeleriniz için, biraz daha düşünüp ailemle görüştükten sonra Legion’u beklemeye karar verdim. Çünkü şimdi Omen’i alırsam ve birkaç hafta sonra Legion 5 Türkiye’ye gelirse gerçekten pişman olacağımı hissettim(gerek dizayn, gerek performans açısından Legion çok daha hoşuma gidiyor.)
Fiyat olarak 5800H/RTX3060’lı model 15000’i geçmez diye umuyorum, aksi takdirde yaklaşık aynı özelliklerdeki Omen ile aralarında uçurum olacaktır. Sizin de fiyat konusundaki fikirlerinizi duymak isterim tabii.
Legion 5 bekleyenler kervanında yolculuğa devam kısacası, aklımızı kaybetmeden biter umarım bu çile.

Çok teşekkürler değerlendirmeleriniz için, biraz daha düşünüp ailemle görüştükten sonra Legion'u beklemeye karar verdim. Çünkü şimdi Omen'i alırsam ve birkaç hafta sonra Legion 5 Türkiye'ye gelirse gerçekten pişman olacağımı hissettim(gerek dizayn, gerek performans açısından Legion çok daha hoşuma gidiyor.)
Fiyat olarak 5800H/RTX3060’lı model 15000'i geçmez diye umuyorum, aksi takdirde yaklaşık aynı özelliklerdeki Omen ile aralarında uçurum olacaktır. Sizin de fiyat konusundaki fikirlerinizi duymak isterim tabii.
Legion 5 bekleyenler kervanında yolculuğa devam kısacası, aklımızı kaybetmeden biter umarım bu çile.

Sanmıyorum hocam, Legion pahalı gelecektir. Ve en erken aralık diye düşünüyorum.

Sanmıyorum hocam, Legion pahalı gelecektir. Ve en erken aralık diye düşünüyorum.
Aralıkta getirmesinler daha iyi valla o ne ya öyle dalga geçer gibi, haziran demişlerdi bir de en başta. Hatta Lenovo resmi forumundaki kişi Türkiye'ye kargolandığını söylüyor RTX 3060'lı olanların.

Aralıkta getirmesinler daha iyi vallahi o ne ya öyle dalga geçer gibi, Haziran demişlerdi bir de en başta. Hatta Lenovo resmi forumundaki kişi Türkiye'ye kargolandığını söylüyor RTX 3060'lı olanların.

Kargo uçağı düşmüştür Allah bilir:D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı