Çözüldü Legion 5 RTX 3060 MUX açıkken ekran yırtılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Krigs32

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Legion 5 bilgisayarımda hibrit modu kapatıp MUX Switch'i aktif ettiğimde oyunlarda ekran yırtılması yaşıyorum. Hibrit mod açıkken oyunlar V-Sync etkisine benzer şekilde tamamen akıcı. MUX 10 FPS gibi bir artı sağlıyor ama benim monitörden gördüğüm tam tersi. Ne yapabilirim?

• Ryzen 5 5600H
  • RTX 3060
  • 16 GB RAM
  • W11

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Lenovo'nun ingilizce destek forumunda bu konu açılmış. Legion 7'de dahil bir çok kullanıcı bu sorunu yaşıyor. Nvidianın çeşitli driverlarını DDU kullanarak denedim. Sonuç bazılarında daha iyi olsa da yırtılmayı bir türlü bitiremedim. Durumun Mux ile bir alakası olmadığına karar verdim. GSYNC kapatıldığında bazılarında sorun çözülüyor ama bende devam etti. Son olarak W11'den W10 a geçtiğimde de sonuç aynı. Lenovo yetkilileri topu Nvidia'ya atıyor. Nvidia'dan ise durumu kesinlikle çözemiyorum. Gelişme olursa güncellerim...

Sorunu çözdüm. Bende sorunun sebebi GeForce Experience'deki BatteryBoost'muş. Ayrıca Vantage'de ki Tasarruf kipinide kapattım. Mux açık, son Nvidia driver'ı kullanıyorum. GSYNC açık, kontrol paneli ayarları varsayılanda. Şu anlık bir problem yok cihaz gayet akıcı. Tekrarlarsa başka çözümler deneyip güncelleyeceğim.
Zamanında Legion hakkında bu şikayetleri çok duymuştum sonra tavsiyelere rağmen ROG STRIX aldım fanboylar linç edip kahkaha falan attılar yorumlarıma şimdi aklıma geldi zamanında arkadaşım WHQL sürüm ile çözdüğünü söylemişti ama nafile.

Cihazı alırken çok araştırdım ama böyle bir konuya denk gelmemiştim. İade etmek için 20 güne yakın sürem var. Kronikse hiç hoşuma giden bir durum olmadı

Cihazı alırken çok araştırdım ama böyle bir konuya denk gelmemiştim. İade etmek için 20 güne yakın sürem var. Kronikse hiç hoşuma giden bir durum olmadı

Bence 20 güne kalmadan önünüzdeki günlerde tüm sorunları hatta tüm işletim sistemlerini deneyin. Baktınız olmuyor iade edin kafa rahat etsin.

Hayir kesinlikle boyle bir kronik sorun yok. Arkadasin durumu yazilimsal olabilir ancak. Legion'da sadece V-Sync degil dGPU modunda G-Sync'de acabiliyorsun ben bugune kadar G-Sync kapali iken bile hiç yirtilma yasamadim.

Lenovo'nun ingilizce destek forumunda bu konu açılmış. Legion 7'de dahil bir çok kullanıcı bu sorunu yaşıyor. Nvidianın çeşitli driverlarını DDU kullanarak denedim. Sonuç bazılarında daha iyi olsa da yırtılmayı bir türlü bitiremedim. Durumun Mux ile bir alakası olmadığına karar verdim. GSYNC kapatıldığında bazılarında sorun çözülüyor ama bende devam etti. Son olarak W11'den W10 a geçtiğimde de sonuç aynı. Lenovo yetkilileri topu Nvidia'ya atıyor. Nvidia'dan ise durumu kesinlikle çözemiyorum. Gelişme olursa güncellerim...

Sorunu çözdüm. Bende sorunun sebebi GeForce Experience'deki BatteryBoost'muş. Ayrıca Vantage'de ki Tasarruf kipinide kapattım. Mux açık, son Nvidia driver'ı kullanıyorum. GSYNC açık, kontrol paneli ayarları varsayılanda. Şu anlık bir problem yok cihaz gayet akıcı. Tekrarlarsa başka çözümler deneyip güncelleyeceğim.

Son düzenleme:
Çözüm
Bir insan neden Geforce Experience kullanir ki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…