Legion K300 RGB klavyeye su döküldü

YusufBal

Centipat
Çay icerken klavyemin üstüne çay döküldü. Hemen kasadan kablosunu çıkardım, ters çevirdim, çay aktı gitti klavyeden. Tuşları söktüm, tuş kısmını temizledim ama içinde çay kalmış mıdır bilemiyorum. Klavyem su gecirmez mi? Araştırdım, bulamadım. Klavyemi 2-3 gün kullanmasam kurur mu?
Klavye link: Lenovo Legion K300 RGB Gaming Klavye| ITOPYA.COM

Son düzenleyen: Moderatör:
Klavyenin tamamen içini açmaya gerek varmı ?

Dosya Ekleri

• IMG_20220312_105318.jpg
    IMG_20220312_105318.jpg
    234,5 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20220312_105256.jpg
    IMG_20220312_105256.jpg
    200 KB · Görüntüleme: 110
Çay icerken klavyemin üstüne çay döküldü. Hemen kasadan kablosunu çıkardım, ters çevirdim, çay aktı gitti klavyeden. Tuşları söktüm, tuş kısmını temizledim ama içinde çay kalmış mıdır bilemiyorum. Klavyem su gecirmez mi? Araştırdım, bulamadım. Klavyemi 2-3 gün kullanmasam kurur mu?
Klavye link: Lenovo Legion K300 RGB Gaming Klavye| ITOPYA.COM

Bende aynı durumu eskiden yaşadım. Eğer çalıştığı esnada döküldüyse ve sen de çekmediysen ki kullanırken panikten ben de 5-6 saniye çekememiştim, o büyük ihtimal bozulur hocam. Eğer su geçirmez özelliği yoksa çalışırken beyni bozuluyor diye okumuştum. Ben de 3-4 gün iyice söktüm kuruttum ama açtıktan sonra kendi kendine tuşlara basmaya başladı 200 tuş varsa 125 tanesi bozuk. Umarım böyle olmamıştır. Ben pirince gömdüm kurutma makinesi ile kuruttum uzaktan.

Bende aynı durumu eskiden yaşadım. Eğer çalıştığı esnada döküldüyse ve sen de çekmediysen ki kullanırken panikten ben de 5-6 saniye çekememiştim, o büyük ihtimal bozulur hocam. Eğer su geçirmez özelliği yoksa çalışırken beyni bozuluyor diye okumuştum. Ben de 3-4 gün iyice söktüm kuruttum ama açtıktan sonra kendi kendine tuşlara basmaya başladı 200 tuş varsa 125 tanesi bozuk. Umarım böyle olmamıştır. Ben pirince gömdüm kurutma makinesi ile kuruttum uzaktan.

Düzeldi mi peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzeldi mi peki.

Yazdım onu hocam. Kendi kendine basmaya başladı. Ama sende o beyaz şeyler var ya umarım oradan aşağı gitmemiştir. İstersen tüm tuşları sök. Elin yatkınsa ben olsam tamamen sökerdim. Bende o beyaz şeyler gibi katman yoktu ondan dolayı direkt su aldı. Sende engellemiş olabilir.

Yazdım onu hocam. Kendi kendine basmaya başladı. Ama sende o beyaz şeyler var ya umarım oradan aşağı gitmemiştir. İstersen tüm tuşları sök. Elin yatkınsa ben olsam tamamen sökerdim. Bende o beyaz şeyler gibi katman yoktu ondan dolayı direkt su aldı. Sende engellemiş olabilir.
Klavyenin epey bilgisini buldum böyle özellikleri varmış.
Sessiz Tuş Takımı
Sıvı Tahliye Kanalları
Su Sıçramalarına Dayanıklı https://www.epey.com/klavye-mouse/lenovo-legion-k300.html
Klavyenin altından döküldüğü gibi akıp gitti saaten 5-10 dk sonra tuşları söktüm tamamen aktığıni anlayinca 4-5-6 gün bekletcem garantiye aliyim işimi

Klavyenin epey bilgisini buldum böyle özellikleri varmış.
Sessiz tuş takımı
Sıvı tahliye kanalları
Su sıçramalarına dayanıklı https://www.epey.com/klavye-mouse/lenovo-legion-k300.html
Klavyenin altından döküldüğü gibi akıp gitti saaten 5-10 dk sonra tuşları söktüm tamamen aktığıni anlayinca 4-5-6 gün bekleteceğim garantiye aliyim işimi

Aynen öyle beklet. Yine de açabilirsen içini bir açmayı dene kablo kısımlarında tabakanın altında su kalmışsa orası da kurusun. Elin yatkınsa yap ama sonra bir de onla uğraşma. Umarım düzelir.

Aynen öyle beklet. Yine de açabilirsen içini bir açmayı dene kablo kısımlarında tabakanın altında su kalmışsa orası da kurusun. Elin yatkınsa yap ama sonra bir de onla uğraşma. Umarım düzelir.

3-5 gün bekletiyim klavye çalışmazsa kendim açıp bakayım bir kurutuyum olmasa İtopya'ya gidip klavye çalışmıyor deyip değişim istiyim. Heralde değişim yaparlar yaptığım iyi bir şey değil ama bu devirde de çok pahalı her şey.

Tabaka altına gittiğini düşünmüyorum çok beyaz şeyin altında 1 damla bile gözükmuyor.
Çok şükür sorunsuz çalışıyor klavye koca bardak çay döküldügü halde.
Ben gine 2-3 gün bekletıyım tam kurusun

Son düzenleme:
3-5 gün bekletiyim klavye çalışmazsa kendim açıp bakayım bir kurutuyum olmasa İtopya'ya gidip klavye çalışmıyor deyip değişim istiyim. Heralde değişim yaparlar yaptığım iyi bir şey değil ama bu devirde de çok pahalı her şey.

Tabaka altına gittiğini düşünmüyorum çok beyaz şeyin altında 1 damla bile gözükmuyor.

Çok şükür sorunsuz çalışıyor klavye koca bardak çay döküldügü halde.
Ben gine 2-3 gün bekletıyım tam kurusun
Hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı