Lenin'in Ölüm Yıl Dönümü

Geçmişi günümüz şartlarıyla yorumlayıp da boş boş millete beddua etmeyin kendinizi küçük düşürürsünüz. Sanayi devriminden sonraki yıllarda toplum yapısı günümüz gibi değildi. İronik, günümüzde de gitgide geriye gidiyor toplum, sınıflaşma tekrardan yavaş olsa da filizleniyor.
 
Lenin hakkındaki tek görüşünüz ''Bu komünist'' mi gerçekten? Bu kadar sığ görüşlü olmayın, kaldı ki çoğunuz ''komünist'' yazmayı dahi beceremiyorsunuz.

Komünist olmamama rağmen sevdiğim insanlardan biridir Lenin. Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye'ye yardımlarda bulunmuş, aynı zamanda SSCB'de meydana gelebilecek güç zehirlenmesini önceden sezmiş, Stalin'in başa geçmesini de istememiştir. Ananız babanız beyninize komünizm=kötü diye kodlattırdıysa benim problemim değil; okuyup öğreneceksiniz.

Patron, asgari ücretle çalışan babanızı kıdem tazminatını düşünüp de şlak diye kapı önüne koyamıyorsa, sosyalizmin/komünizmin katkısı var. Fabrikalarda pnömokok olup ölen çocuk işçilere karşı yasalar varsa sosyalizmin katkısı var.

Ha ben liberalim. Fakat tarihsel çizgi içerisinde ideolojik yorum yapılmaz. Doğru doğrudur. Senin liberal veya komünist olmana göre değişmez. Doğruya doğru, işçi hakları denen şeyi hiçbir patron yüce gönüllüğünden çıkarmadı ortaya.

Dolayısıyla bu başlık Stalin için açılmış olsaydı, yorumum farklı olurdu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı