Lenovo 100S-14ibr laptopu yükseltme

egem1923

Centipat
Katılım
27 Şubat 2021
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Lenovo 100S-14ibr modeli bir laptop sahibiyim. Günlük işler için kullanımı güzeldi fakat yıllar geçtikçe internette gezinemez oldum. Ve laptopımı yükseltmek istiyorum. Anakart modelim (80R9) tek slotluk RAM mevcut anakartım 8 GB RAM'e kadar destekliyormuş. Aynı şekilde işlemcimide değişmek istiyorum. Şu anki işlemcim Intel Celeron N3050 pini de 1170 fakat eski işlemciler var. Celeron Pentium gibi FCBGA1170 Socket list - Cpu Specs Benchmarks reviews cpu upgrade bu siteden pini 1170 olan işlemcilerin hepsi mevcut. Çoğu piyasadan kalkmış o işlemcilerden 2.40 GHz olanı almak istiyorum. Biraz sorun yaşar mıyım aldığımda aynı şekilde RAM yükselttiğimde bir sorunla karşılaşır mıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Mobil işlemci olduğundan ve Türkiye'de satılan modellerin geneli anakarta lehimli olduğundan ötürü işlemci yükseltmesi mümkün değil. Ayrıca ram miktarını anakart değil işlemci belirler. Bu sisteme yapılacak en güzel yükseltme SSD ve ram takviyesi. Daha da bir şey yapılmaz.
 
Mobil işlemci olduğundan ve Türkiye'de satılan modellerin geneli anakarta lehimli olduğundan ötürü işlemci yükseltmesi mümkün değil. Ayrıca RAM miktarını anakart değil işlemci belirler. Bu sisteme yapılacak en güzel yükseltme SSD ve RAM takviyesi. Daha da bir şey yapılmaz.

Hocam bazı laptoplarda işlemci yükseltilebiliyordu. Soket yapısı 6:23'deki gibi olanlara.
 
Hocam bazı laptoplarda işlemci yükseltilebiliyordu. Soket yapısı 6:23'deki gibi olanlara.
Evet, bazı laptoplarda işlemciler yükseltilebiliyor. Tıpkı masaüstü sistemlerdeki gibi. Fakat bu daha çok yurtdışında satılan laptoplarda var. Türkiye'de satılan laptopların %95'i lehimli geliyor. Zaten araştırırsanız dünya çapında bile işlemcileri yükseltilebilen laptop sayısı lehimlilere göre çok az.
6:23 derken hocam tam olarak demek istediğinizi anlayamadım
Video'nun 06:23 dakika ve saniyesinden bahsediyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı