Lenovo 15IAX9 garantisi sorunu çözemedi

mustafa2hesap3

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 4 ay önce Lenovo LOQ 15IAX9 isimli modelini satın aldım.

Fiyatına göre oyunlarda verdiği RTX performansını ve Lenovo Vantage yazılımını çok beğendim.

Blender gibi model uygulamalarında da gayet iyi render sürelerine sahip.

Oyun oynarken soğutma performansı da beğendim işlemci ve ekran kartının ısı seviyesi 60'ı geçmiyordu.
Samsung 980 M.2 SSD taktım.

Fakat 1 hafta önce, 1 şubat 2025 tarihinde bilgisayarımı açtığımda bilgisayarımın normalde Lenovo Vantage uygulaması üzerinden ayarlanan "özel mod" ayarı ile bilgisayarın güç tuşunun ışığının mor yanması gerekiyordu fakat ne bilgisayarı açarken ne de oyun oynarken mor renk yanmadı.

Lenovo Vantage uygulamasına girmek üzere oyundan çıktım ve bataryamın %30'a düştüğünü gördüm. Lenovo'nun kendi uygulamasından bilgisayarın kaç watt enerji çektiğine baktığımda, boşta bilgisayarı dolduramayacak kadar az watt değeri ile enerji aldığını gördüm bu yüzden oyun oynarken pilden enerji almış.

Teknik servisin uzaktan bağlanıp bataryanın en düşük güç modu ve en düşük ekran parlaklığı modunda 200 saniyede ne kadar şarj aldığını gösteren BATARYA TESTİ VİDEOSU

Laptop, boşta duran pili bile şarj edebilecek enerji çekemiyordu. İlk başta 230W adaptörümde sorun olduğunu düşündüm ve sağlam adaptörler ile denedim sonuç aynıydı.

Bilgisayarım kendi kendine 5watt bile enerji çekemeyecek hale gelmişti. Ki ben ekran kartının ve işlemcinin tam enerji sınırından daha az enerji çekmesi için özel modda kullanarak bilgisayarın gücünü sınırlayarak oyun oynuyordum.

Bu sorun kesinlikle donanımsal bir üretim kaynaklı bir hataydı çünkü ben bilgisayara Samsung'un M.2 SSD'sini takmaktan başka hiçbir şey yapmadım.

Lenovo'nun sitesinden ticket oluşturup durumu bu şekilde detaylıca anlattım, beni geri aradılar ve "iade raporu" belgesini iade ettiğim yere ileteceklerini söylediler bende Trendyol canlı desteğe durumu anlatım iade talebimi onaylattım.

İade süreci başladı bilgisayarımı adaptör ile birlikte kargoladım, iadem reddedildi sebebi ise "iade raporu" belgesini Trendyol'a iletmediğim içinmiş. Laptopu bana geri göndereceklerini ve üstüne "Lenovo Türkiye" numarasını yazdıklarını dalga geçer gibi söylediler.

Trendyol canlı desteğe sorduğumda "bize öyle bir belge iletilmedi sizin almanız gerekiyor" dendi.

Bende şu an tekrar Lenovo teknik servisine ticket açtım ve bu yaşanılanları anlattım. Lenovo teknik servisinin neden e-posta'ma gerekli belgeyi atmadığını.

Teknik servis iade sürecine onay verdikten sonra neden ilgili belgeyi bana veya Trendyol'a iletmediğini yazdım.

Eğer Lenovo teknik servisi, onay verdikleri iade sürecini biraz daha yokuşa sürmeye çalışırsa tüketici heyetine, gerekli ses kayıtları gerekli ticket mesajları ve teknik servisin uzaktan bağlanıp yaptığı batarya Testleri'nin videoları ile başvuracağımı da söyledim. Pazartesi beni bu konu hakkında geri arayacaklar.

Lenovo LOQ modelini önermiyorum.

Dosya Ekleri

• 3658731e-9968-4024-80af-bf2664759859.jpg
    3658731e-9968-4024-80af-bf2664759859.jpg
    91,4 KB · Görüntüleme: 22
  • a684b937-ef94-49b8-befe-c58ba72962a9.jpg
    a684b937-ef94-49b8-befe-c58ba72962a9.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 20
  • f0377177-ab44-4656-a429-810049ea6434.jpg
    f0377177-ab44-4656-a429-810049ea6434.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme: