Lenovo 15IRH8 Windows 11 laptop yükte çalışıyor ve donuyor

user383738

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım Lenovo laptopa (RTX4050, 16 GB RAM, i5 12th) düşünmeden Retail key satın alıp Windows 11 yükledim. Ama kasmalar, donmalar, aşırı RAM CPU tüketimi oluştu. Lenovo'nun sitesinde Windows 11'le uyumlu olmadığı yazılı. Sizce problem Windows 11'den mi kaynaklı? Yoksa direkt laptop mu sıkıntılı gelmis? Şarja takınca kasma donma gidiyor gayet akıcı ama yükte çalışmaya devam ediyor (boşta 8 GB RAM tüketimi), sizce Windows 10'a düşeyim mi ne yapayım? Şaşırdım kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım Lenovo laptopa (RTX4050, 16 GB RAM, i5 12th) düşünmeden Retail key satın alıp Windows 11 yükledim. Ama kasmalar, donmalar, aşırı RAM CPU tüketimi oluştu. Lenovo'nun sitesinde Windows 11'le uyumlu olmadığı yazılı. Sizce problem Windows 11'den mi kaynaklı? Yoksa direkt laptop mu sıkıntılı gelmis? Şarja takınca kasma donma gidiyor gayet akıcı ama yükte çalışmaya devam ediyor (boşta 8 GB RAM tüketimi), sizce Windows 10'a düşeyim mi ne yapayım? Şaşırdım kaldım.

Windows 11 genel olarak bellek canavarı ince ayar çekmeden kullanılmaz. Bilgisayarınız desteklemiyorsa yine de kullanmayın ayrıyeten desteklemeyen cihazlarda TPM 2.0 modülü olmaması gerekiyor mantıken.

Windows 11 genel olarak bellek canavarı ince ayar çekmeden kullanılmaz. Bilgisayarınız desteklemiyorsa yine de kullanmayın ayrıyeten desteklemeyen cihazlarda TPM 2.0 modülü olmaması gerekiyor mantıken.
Windows 10 ile çalışmıyormuş sanırsam desteği yokmuş. Bana bu ince ayar konusunda verebileceğiniz bir tavsiye var mı? 5 yıllık masaüstü kullanıcısı olduğum için laptopun fan sesi, ısınması biraz garip geldi onun da etkisi var sanırım bende. Rufustan yüklerken tpm 2.0 gereksinimini kaldırı işaretledim.

Windows 10 ile çalışmıyormuş sanırsam desteği yokmuş. Bana bu ince ayar konusunda verebileceğiniz bir tavsiye var mı? 5 yıllık masaüstü kullanıcısı olduğum için laptopun fan sesi, ısınması biraz garip geldi onun da etkisi var sanırım bende. Rufus'tan yüklerken TPM 2.0 gereksinimini kaldırı işaretledim.

İnce ayar olarak tavsiyem manuel olarak ayarlamak istersen reg edit ayarları Windows telemetri servislerini kapatma Xbox servislerini devre dışı bırakma gibi ayarlar var.

Ama dersen yok ben üşeniyorum manuel olarak ayarlamayayım diyorsan chris titus techin debloaterı var GitHub'da açık kaynak kodludur ve virüs yoktur güvenin bu konuda bana.
Ben debloaterdan ayarlıyorum ama istemediğiniz bazı şeyler olabilir o yüzden yedek almanızı tavsiye ederim.

Programı kullanırken bu videoyu baştan sona kadar izlemenizi rica ederim.
Daha Hızlı, Hafif, Güvenli Windows

Yeni konular

Geri
Yukarı