Mehmet Ferruh Yılmaz
Hectopat
Daha fazla
Bu konu özellikle Lenovo Thinkpad E540 Kullancılarının işine çok yarayacaktır.
Yosemite ilk çıktığı andan şimdiye dek uğraştığım ekran kartı problemini en sonunda çözmüş bulunmaktayım.
Bu işlemler Intel HD4600 4016:8086 ekran kartına sahip kullanıcılar içindir.diğerleri için işe yararmı bilmiyorum.
- Öncelikle buradaki dosyayı indiriyoruz: INTEL HD 4600 Mobile 4016:8086 10.10.3 Kexts - HackintoshOSX.com
- İçindeki"AppleIntelFramebufferAzul.kext,AppleIntelHD5000Graphics.kext,IOGraphicsFamily.kext" dosyalarını kext utiliy ile yüklüyoruz.
- libCLVMIGILPlugin.dylib dosyasını /System/Library/Frameworks/OpenCL.frameworks/Libraries/ içine atıyoruz.
- Chameleon bootloader için org.chameleon.boot.plist dosyasını açıyoruz ve Şu komutları ekliyoruz.
Kod:<key>IGPEnabler</key> <string>Yes</string>
- Disk Utility ile disk izinlerini onarıyoruz.
- Sistemi restart ederken chameleonda boot ekranında GraphicsEnabler=Yes IntelAzulFB=12 yazıp boot ediyoruz.Bu işlemlerden sonra büyük ihtimal çalışması gerek
ben bu org.chameleon.boot.plist dosyasını bulamadım hocam yardımcı olursanız sevinirim...
thinkpad e540 lenovo kullanıcısıyım..
Hocam 10. deneme sonrasında ekranı nihayet tanıtabildim. Ses kartına da voovdoo kext kurdum onu da tanıdı. Şimdi sırada sd kart yuvası ile usb 3.0 driverı tanıtma kaldı. Yardımınız için teşekkür ederim.
ben herşeyi deniyorum ne yaptıysam org.chameleon.boot.plist klasörü bende yok .. extra klasörü hiç yok.. ekran kartını nasıl çözdün ? yardımcı olabilirsen çok sevinirim
lenovo thinkpad e540 kullanıyorum
Son düzenleyen: Moderatör: