Lenovo G500 ve Windows 10 uyumluluğu

smng

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2020
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğretmen
Arkadaşlar merhaba. 7 yıldır Lenovo G500 i3 3110M 500GB HDD kullanmaktayım. Bilgisayarla işim genel olarak dizi, film izlemek; evrak hazırlamak, video, Photoshop vs. Neyse ki bu işlerimi sıkıntısız halledebiliyorum hala. 4 ay önce bilgisayarıma SSD aldım. HDD yerine SSD takıp içine Windows 7 kurdum. DVD sürücüyü iptal edip HDD'yi o sürücünün yerine taktım ve performans olarak inanılmaz bir artış oldu. Bilgisayar ikinci baharını yaşıyor diyebilirim :) İki durumdan bahsedeceğim.

1-SSD alıp HDD'yi DVD sürücüsü yerine taktıktan sonra bilgisayar arada bir HDD'nin çıkarıldığını söyleyen bir hata veriyor. (SATA diski çıkarıldı) bilgisayarın çalışmasını etkileyen bir durum değil ancak HDD'deki dosyalarıma ulaşamıyorum doğal olarak. Bilgisayarı kapatıp açınca düzeliyor sorun ancak yine tekrarlıyor tabii. Biraz araştırma yaptım Intel Rapid Storage Technology'nin güncellendiğinde sorunun düzelebileceğini yazan kişiler olmuş ancak programın güncel versiyonunu indirdiğimde Windows 7'yle uyumlu olmadığından sorun çıkıyor. Güncelleyemiyorum.

2-Yukarıda anlattığım durumundan ötürü bilgisayara Windows 10 kurmak istiyorum ancak Lenovo'nun sitesinde sürücüler kısmında bu bilgisayara uygun Windows 10 sürücüsü yok. 8.1'den sonra desteği kesmişler anladığım kadarıyla. Windows 10 kurma şansım var mı acaba? Windows 8.1 sürücüleri Windows 10'da çalışır mı?

Yukarıdaki sorunu az çok anlamışsınızdır. Windows 10 kurmadan da sorunu çözebileceğim bir yol varsa tavsiyelerinizi dinlerim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD ile Windows 10.
HDD ile Windows 8.1

Yağ gibi akıyor. HDD'ye sahip olan laptopumu Windows 7'den Windows 8.1'e geçirdim. Windows 7'den daha performanslı çalışıyor.
 
SSD'ye Windows 10 kurmanızı öneririm.
Windows Update sürücüleri kurabilir elbette fakat kurulmayan bir sürücü varsa bunu kendiniz kurmanız lazım.
 
Söylediklerinize göre kesinlikle Windows 10 kurmam gerektiğini düşünüyorum :) Windows 10'un Pro, Home vs olması fark eder mi? Elimde Windows 10 Pro ürün anahtarı var. Fark etmiyorsa Pro kuracağım
 
Söylediklerinize göre kesinlikle Windows 10 kurmam gerektiğini düşünüyorum :) Windows 10'un Pro, Home vs olması fark eder mi? Elimde Windows 10 Pro ürün anahtarı var. Fark etmiyorsa Pro kuracağım.

Fark etmiyor Pro anahtarı varsa Pro kurun zaten ben Pro'yu kurmanızı öneriyom Home'dan çok daha iyi ve çok daha fazla özellik var.
 
Söylediklerinize göre kesinlikle Windows 10 kurmam gerektiğini düşünüyorum :) Windows 10'un Pro, Home vs olması fark eder mi? Elimde Windows 10 Pro ürün anahtarı var. Fark etmiyorsa Pro kuracağım
Eğer 4 GB ram kullanıyorsan pro kurma arka planda daha çok kullanır ram ını en az kullanan Windows 10 SL tavsiyemdir.
 
Elimde Windows 10 Pro ürün anahtarı olduğu için Pro kurdum. Ve hiçbir driver sorunu olmadı çok şaşırdım. Windows 7'den dolayı driverları kendim yüklemeye alışmışım. Tek bir driver bile kurmadım her şeyi kendi halletti Windows 10. Şu ana kadar SATA çıkarıldı hatası almadım ve almayacağım gibi görünüyor. Fikirleriniz için teşekkürler :)
 
Elimde Windows 10 Pro ürün anahtarı olduğu için Pro kurdum. Ve hiçbir driver sorunu olmadı çok şaşırdım. Windows 7'den dolayı driverları kendim yüklemeye alışmışım. Tek bir driver bile kurmadım her şeyi kendi halletti Windows 10. şu ana kadar SATA çıkarıldı hatası almadım ve almayacağım gibi görünüyor. Fikirleriniz için teşekkürler :)

Rica ederiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı