Çözüldü Lenovo G505 işlemci değişimi nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sam001

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Lenovo G505 laptopa başka bir Laptop'tan 12 GB RAM ve SSD taktım ancak CPU kullanımı %100 olduğu için diğer Laptop'tan kalan son parça olan işlemciyi (i7-4712MQ) de takayım dedim ancak soğutucunun altında yalnızca APU'yu görebildim CPU'nun yerini çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Düşündüğümü gibi, baktığımda bu işlemcili kasayı görmüştüm ve bu işlemci BGA yapılı yani soket olmadığı için yükseltme yapılmıyor.
Anladın, gürültü bir cihaz demek. 4712MQ zamanının da guzel bir CPU idi. Bu arada fan soketi takılı olmadan hata vermedi mi? Takmanız öneririm bu arada. Harici sogutucular pahalı olanları hariç pek işe yaramıyor, sadece yükseltmek yetiyor arkasını lapotpun. Dedigim gibi su an aktif olan AMD A6 5200 olan laptopa Windows 10 LTSC kurup deneyin bakalım CPU kullanımı nasıl olacak.

Fan soketini çıkarınca hiç hata vermedi, bir programla ısının yükseldiğini gördüm ve altına görseldeki soğutucuyu yerleştirdim (DeepCool N9). Biraz kontrol altında kalıyor ama tabii ki ideal aralıkta değil. Dediğiniz sürümü yüklemem için downgrade olayı oluyor mu yoksa sıfırdan format mı lazım?

1743884591732.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan soketini çıkarınca hiç hata vermedi, bir programla ısının yükseldiğini gördüm ve altına görseldeki soğutucuyu yerleştirdim (DeepCool N9). Biraz kontrol altında kalıyor ama tabii ki ideal aralıkta değil. Dediğiniz sürümü yüklemem için downgrade olayı oluyor mu yoksa sıfırdan format mı lazım?

Eki Görüntüle 2463232

Format atmak gerekiyor.

Günümüz için işlemci yetersizliğinden dolayı kuvvetle muhtemel. Daha hafif bir tarayıcı kullandınız mi?

Günümüz için işlemci yetersizliğinden dolayı kuvvetle muhtemel. Daha hafif bir tarayıcı kullandınız mi?
Microsoft edge Chrome'dan az kaynak kullanıyor ve sisteme entegre diye onu kullanıyorum daha hafifi var mı bilmiyorum. Genel olarak performans işlerim için çok sıkıntılı değil keşke işlemciyi de değiştirebilseydim ama kabullenmem gerekecek :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı