Lenovo garanti süreci

Reamf

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2021
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Iyi günler Technopat ailesi.
Laptopum kendi kendine 1-2 hafta once gitti oyun oynarken. Laptop 0 bir laptop ve 3 4 aylık laptopu icini açıp temizlemek dışında hiçbir işlem yapmadım. Şimdi bu ürünü garantisini yolladım bana ana kartında hata olmuş. İşlemcinin de biz bu ürünün işlemcinin değiştirmeden onararirsak müşteri hatası yapmayacağız ama değiştirmek zorunda kalırsak size teklif sunucağız. (ücretlendirme kendi hataları için) laptopu ben bir kere yere bile dusurmedim işlemcinin kırılma var diyor ve bu kırılma süpürgeyle tozunu alırken yakinlastirmadim bile. Süpürgeyi havadan tuttum ve icine çekiyor onun ısısı gelmiş olabilir diyor ki bu laptopun kendi ısınma sorunu zaten var. Herkes biliyor Lenovo ısınma sorununu. Eğer ki bana ücretlendirme yapacağız derlerse hangi yasal yollara basvurabilirim?
 
Sanırım ortada kullanıcı kaynaklı bir sorun var. Yani yukarıda yazdıklarınızdan pek bir şey anlayamadım. Soğutucu bloğun sökülmesi garantiyi etkileyebiliyor. Servis size bilgilendirme yapacak size dediklerini harfiyen buraya yazarsanız konuya hakim yorum yapabiliriz.
 
Bir kere 1 sene dolmadan temizlik işleminde hatalısınız. Normal şartlarda garanti içinde olan cihazın içini açıp RAM upgrade bile bu zamanda tavsiye edilmiyor. En ufak hata bir parçaya temas veya statik elektrik oluşumu soruna sebep olur ve kullanıcı hatası diye geçer.
Serviste geri dönüş olsun tekrar foruma yazarsınız, buna göre yardımcı oluruz size. Ücret ödemeniz gerekebilir bu işlemler için.
 
Laptopun içini açarak garantiyi iptal ettiniz sanırım. Yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.
 
Hocam ücretlendirme yapacaklarını söylerlerse zaten laptopunuzun içini açtığınız için servis size bir kanıt olarak sunacak. Ben de daha önce Lenovo IP 300 kullandım. Elimle kasaya yumruk attım ve SATA girişi çatladı kasanın da kapağında çatlaklar oluştu. Servisi arayıp talep oluşturduğumda bir anda bilgisayarın kapandığını söyledim. Bir daha da açılmadığını söyledim. HDD değiştirip onarım yapıp gönderdiler. Sizin de böyle yapmanız gerekirdi. Bilgisayarın içini açtığınız zaman garanti dışı kalır. Fakat RAM ve depolama yükseltme yaparsanız garanti dışı kalmaz(Lenovo ve Acer servislerine bizzat sorulmuştur). Daha sonra bilgisayarın üzerine su döktüm. Kullanıcı hatası olduğu belli zaten belki serviste tamiri yapılabilir 200-300'e kapatabiliriz diye gönderdim ve sevgili Lenovo servisi BDH bana 3000 TL'lik bilgisayar için 4000 TL fatura çıkardı. Tamir edebilecek sorunları para için yapmıyorlar. O yüzden sizinkini de yapmayacaklardır. Tamir edilemediğini söyleyip size yüklü bir miktar fatura çıkaracaklardır. Yasal yollara başvurmanın bir faydası yok yasaların açıklarını bulmuşlar. 2-3 yıl uğraşıp ancak sonuç alırsınız ona da yapacağınız masrafla zaten 2-3 tane aynı bilgisayardan alırsınız.
 
İyi günler.

Lenovo'nun her modelinde ısınma sorunu yok.

Bilgisayarın tozunu süpürgeyle almayı ilk defa sizden duyuyorum. Pili çıkartmış mıydınız?

Yasal yollarla başvurursanız yukarıda söylediğim nedenden dolayı sizin için negatif sonuçlanabilir.

@Ryota hocam, sizin yorumunuz nedir?
 
İyi günler.

Lenovo'nun her modelinde ısınma sorunu yok.

Bilgisayarın tozunu süpürgeyle almayı ilk defa sizden duyuyorum. Pili çıkartmış mıydınız?

Yasal yollarla başvurursanız yukarıda söylediğim nedenden dolayı sizin için negatif sonuçlanabilir.

@Ryota hocam, sizin yorumunuz nedir?
Keşke en başta demeseymiş süpürgeyle temizledim diye. Ayrıca işlemci kırmak dediğimiz olay aşırı ekstrem. Eğer aynısını yaşasaydım ve ücret talep edilseydi THH'ye başvururdum sanırım. Fakat sizin de dediğiniz gibi, süpürge ile müdahale işi bozabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı