Lenovo Ideapad 3 (120hz) vs. Acer Nitro 5 (144hz)

Bütçe
10.000 tl

HyperBuster

Femtopat
Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
5
Hem yazılım hem de oyun amaçlı almayı düşünüyorum. Hatta sosyal medyaya video, canlı yayın gibi içerikler üretmek dahi var aklımın bir ucunda. Çok arada kaldım. Lenovo'nun işlemcisi ve duruşu beni çok etkiliyor. Ama bir yandan da Acer'ın üstün ekran kartı ve 144 hz oluşu var. Yardımcı olur musunuz ? 10k fiyat bandında başka laptop önerileriniz varsa onları da değerlendirebiliriz.
Lenovo:
Acer:
 
Ana amaç render değilse bence Acer Nitro 5 alın, Ryzen 7 4800H'dan çok güçlü olduğu için ısınması ve fan sesini arttırması sebebiyle pek memnun değilim.
 
Ana amaç render değilse bence Acer Nitro 5 alın, Ryzen 7 4800H'dan çok güçlü olduğu için ısınması ve fan sesini arttırması sebebiyle pek memnun değilim.
Çok render yapmayı planlıyorsanız ilk laptop.
Aslında render da yoğunluklu olacak o yüzden asıl önemli olanın işlemci olması yönünde tavsiyeler aldım. Yani işlemciler arasında büyük fark var ise ben ekran kartının düşük olmasına ve oyunlarda 5-10 fps düşük almaya hazırım. Ama işlemciler neredeyse birebir diyorsanız tabi ki ekran kartına önem verilmeli. Ayrıca ısınma konusunda intel işlemcilerin daha çok ısındığını duydum, sizin de dediğinize göre ikisinin de ısısı ve fan sesleri yüksek olacak.
Acer hem marka olarak, hem ekran kartı olarak, hem panel olarak hem de soğutma olarak önde. Tartışmasız olduğunu düşünüyorum.
İşlemci biraz aklımı karıştırıyor. Onun dışında haklısınız. Soğutmada da gerçekten önde ise Acer daha ağır basıyor gibi. Cevapladığınız için teşekkür ederim.
Ekran kartı farkı bariz ortada. Acer almanızı tavsiye ederim.
Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı