Lenovo İdeapad 320 incelemesi

Öncelikle cihazın özelliklerinden başlayalım. İşlemci tarafında Intel'in Core i5 8250U işlemcisi kullanılmış. Bu işlemci 3.4GHz Turbo Boost ve 1.6GHz standart hızı ve 6MB Cache belleği ile bize günlük işlerde ve oyunlarda yeterli performans veriyor. Ayrıca işlemcinin 1.6GHz gibi düşük bir hızdan başlamasının özellikle pil tasarrufuna büyük etkisi var. Ekran kartı kısmına gelince ise bizi Nvidia MX150 2GB kartı karşılıyor. Bu ekran kartı bize yerli performans veriyor. Soyut bir karşılaştırma açısından masaüstünde GT1030 ile hemen hemen aynı değerler sergilediğini söylemem gerek. RAM kısmına gelince ise bizi 8GB DDR4 bir RAM karşılıyor. RAM'in genel sisteme olan performansı ise gayet yeterli.

Şimdi gelelim kasa özelliklerine. Malzeme kalitesi genel olarak gayet iyi, sizi korkutmuyor. Portlarına geldiğimiz zaman ise sağ tarafta yalnızca DVD rom ve Kensington kilit portu bizi karşılıyor. Sol tarafta ise sıra ile güç girişi, ethernet portu, HDMI, iki adet USB 3.0 girişi, bir adet 3.5mm jak girişi (kulaklık mic bir arada), bir adet USB 3.1 Gen1 Type-C port ve son olarak SD kart okuyucu yer alıyor. Cihazın USB bakımından biraz zayıf olduğunu söyleyebilirim.

Klavye, touchpad alanına geldiğimiz zaman bizi gayet güzel kaliteli ancak aydınlatmasız bir klavye karşılıyor. Touchpad alanına gelince gayet büyük ve tepkisel bir touchpad alanı karşılıyor. Tek eksisi üzerinde parmağımızı gezdirince parmağımızı tutuyor olması.

Gelelim ısı olayına. Ben bu cihazda 1 saat prizde Zula ve CS:GO oynadım ısı olarak işlemci 60 dereceye ekran kartı ise maksimum 50 dereceye kadar çıktı. Ancak kasa sebebi ile bu ısı az da olsa wasd, Ctrl, FN ve space tuşlarının olduğu bölüme geliyor. Ayrıca ok tuşlarının hemen altıda ısınıyor ancak elimizi yakmıyor, bizi aşırı derece rahatsız etmiyor.

Gelelim ekrana. Ekran parlaklığı yeterli ancak TN Panel olması ile farklı açılardan renk kaybı var. Çözünürlük olarak 1366*768 bir panel kullanıyor. Ekran çözünürlüğünün biraz geçmişte kaldığını söyleyebilirim ancak segmentinde de çok az modelde Full HD veya IPS ekran olmasının sebebi ile bunun da normal olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ses sistemi de gayet iyi net ve gür bir sesi var.

Eksileri:
  • Güç tuşunun klavye tuşu şeklinde klavyeye bitişik yapılması.
  • USB portlarının eksik olması
Artıları:
  • Bu paraya alınabilecek iyi laptoplardan biri olması.
  • Performans olarak gayet iyi olması
Genel olarak günlük kullanıcıyım. Arada oyuna girerim diyen insanlara gayet uygun. Her türlü işinizi görür. Ben Zula ve CS:GO oynadım diye sizde max Zula CS:GO tarzı oyunlar oynayacaksınız diye bir şey yok. GTA5, BF1 gibi oyunları rahatlık ile oynayabilirsiniz.

FPS değerleri:
  • Zula: Ultra ayarlar HD çözünürlük prizde ve V-Sync açık Stabil 60FPS
  • CS:GO: Bütün ayarlar en üstte HD çözünürlükte prizde 100FPS
  • ETS: Ultra ayarlar prizde 60FPS genelde sabit yağmur ile 55'lere kadar düşüyor


SON SÖZ OLARAK BEN BEĞENDİM. BU FİYATA ALINABİLİR İYİ BİR ALTERNATİF. UMARIM İŞİNİZE YARAR AKLINIZA TAKILAN SORULARI SORABİLİRSİNİZ.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı