Lenovo Ideapad 510 15IKB 80SV şarj olmuyor

lurkingloris

Megapat
Daha fazla  
Lenovo Ideapad 510 15IKB 80SV.
Başlıktan anlaşılacağı üzere dizüstü bilgisayarımda enteresan bir batarya problemi oluştu. En son küçük kardeşime GTA 5 oynasın diye verdim. Sanırım pil bitene kadar oynamışlar ertesi sabah PC'yi açtığımda batarya %0'da idi açılır açılmaz kapandı. Sonra şarja taktım fakat PC şarj olmuyordu. Gösterge %0'dan yukarı çıkmıyor. Fakat daha enteresanı PC'yi sarjdan çektiğimde kapanmıyor sanki şarj olmuş gibi devam ediyor. Kalibrasyon problemi olabilir diye düşünüyorum.

PC neredeyse 3 yıllık. Daha önce PC'de ani batarya boşalmaları gözlemlemiştim ve buna bağlı olarak kalibre etmeye çalışmıştım. Son ölçümlerimde batarya %80 civarı kapasitede çalışıyordu yani ömründen %20'si gitmişti. Biranda 80'den 0'a inemez diye düşünüyorum.
Şuan kalibre de edemiyorum çünkü hiç dolmuyor gözüküyor. PC'yi komple kapattığımda da ışığı hep kırmızı yanıyor yani dolmuyor.
Ama batarya %0 değil çünkü 0 olsa hemen kapanır şu an yaklaşık yarım saati geçti hala 0 pille yazıyorum.
Çözüm önerilerinizi bekliyor olacağım.

Adsız1.png Adsız3.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı