Lenovo Ideapad 700 CSGO FPS Sorunu

K.A.R.A

Hectopat
Başlıkta belirttiğim ürünü kullanıyorum. Özelliklerini aşağıya resim olarak ekledim. CS GO oynarken FPS sorunu yaşıyorum. FPS sürekli 60-70 arası değerlerde değişiyor. En yüksek ayarlarda bu FPS değerlerini alıyorum. Oyunun grafik ayarlarını en düşük değerlere getirdiğim zaman da FPS yine çok değişmiyor. 70-80 arası değişiyor. Bu özellikteki ürün için bu CS GO için bu FPS değerleri normal mi? Daha düşük özellikteki ürünlerde aynı grafiklerde daha fazla FPS değerlerini gördüm. Cihaza dün format attım ve sürücüler güncel, kendim yükledim. Format öncesinde de aynı değerleri alıyordum. Cihazı sürekli prize takılı halde kullanıyorum. Ayrıca XBOX Oyun DVR kapalı...
Eğer bir sorun varsa nasıl çözerim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran Görüntüsü (1).png

Ekran Görüntüsü (2).png

Ekran Görüntüsü (3).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki çok az. Ben pentium g4400 ve gt1030 ile 150 civarı alıyorum. Senin rahat şekilde 300'e sabitleyebilmen gerek. Nvidia denetim masasından falan kontrol edebilirsin. Gerekli işlemler konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var. Birazdan el atarlar herhalde.

Oyundayken Intel i kullanabiliyor olabilir. Nvidia denetim masasından CS GO yu seç ve öyle dene eğer nasıl yapılacağını bilmiyorsan YouTube bak.

Başlıkta belirttiğim ürünü kullanıyorum. Özelliklerini aşağıya resim olarak ekledim. CS GO oynarken FPS sorunu yaşıyorum. FPS sürekli 60-70 arası değerlerde değişiyor. En yüksek ayarlarda bu FPS değerlerini alıyorum. Oyunun grafik ayarlarını en düşük değerlere getirdiğim zaman da FPS yine çok değişmiyor. 70-80 arası değişiyor. Bu özellikteki ürün için bu CS GO için bu FPS değerleri normal mi? Daha düşük özellikteki ürünlerde aynı grafiklerde daha fazla FPS değerlerini gördüm. Cihaza dün format attım ve sürücüler güncel, kendim yükledim. Format öncesinde de aynı değerleri alıyordum. Cihazı sürekli prize takılı halde kullanıyorum. Ayrıca XBOX Oyun DVR kapalı...
Eğer bir sorun varsa nasıl çözerim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 272763
Eki Görüntüle 272764
Eki Görüntüle 272765
Burada Technopat ın videosu var.Onu izle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yüksek grafik ayarları ve bu değerlerdeki aldığım FPS değerleri. Oyunda sabit dururken aldım ekran görüntülerini. Oyunda 5 bot var ve Austria haritasında...

Ekran Görüntüsü (9).png
Ekran Görüntüsü (10).png
Ekran Görüntüsü (14).png

Düşük grafik ayarları ve bu değerlerdeki aldığım FPS değerleri. Oyunda sabit dururken aldım ekran görüntülerini. Oyunda 5 bot var ve Austria haritasında...

Ekran Görüntüsü (12).png
Ekran Görüntüsü (13).png

Online ya da botlarla oynarken FPS değerleri arasında pek fark yok hemen hemen aynı...

Son düzenleme:
Çoğu yolu denedim ama pek verim alamadım FPS değerleri en fazla 15-20 arası artıyor. Bot sayısı artınca FPS daha düşüyor zaten. Bilgisayar herşeyi ile güncel sürücüler, Windows, Steam falan... Bilgisayarda orijinal Windows 10 var. Crack yapılmış bir program ya da oyun yok. Belki onlardan kaynaklamıyor diyeceğim ama sağdan soldan, güvenilir olmayan kaynaktan asla program ve oyun yüklemem.

Şunu belirtmek isterim ki bu özellikteki bir bilgisayarda 200 300 gibi fps değerleri alman bir hayal. Arkadaş masaüstü bilgisayarı ile senin bilgisayarı kıyaslamış ve ben 130fps alıyorum demiş. Notebooklarda iş bu şekilde yürümüyor. Ama yine de aldığın fps değeri normalin altında. Ben Monster notebook da (gtx1050, 8gb ddr4 ram, i5 7300hq) ile 100 150 arası fps alıyordum. Senin de Buna yakın değerler alman gerek. Lakin sadece cs go ile kalma diğer oyunlar ile de test yapmanı tavsiye ederim. 90 vasat bir fps değeri değil aksine çok da olması gereken bir değer. Yılların verdiği tecrübeye dayanarak sana şunu söyleyebilirim ki 50 tane tıpatıp aynı cihazda aynı oyunu aynı haritayı aç yine de aynı performansı alamazsın. Bunlar üretimden kaynaklanan değişiklikler ve bu bir sorun değil. Gönlün rahat olsun sen oyununu rahat rahat oyna 90 fps çok iyi. Her cihaz aynı performansı veremiyor maalesef.

Şunu belirtmek isterim ki bu özellikteki bir bilgisayarda 200 300 gibi fps değerleri alman bir hayal. Arkadaş masaüstü bilgisayarı ile senin bilgisayarı kıyaslamış ve ben 130fps alıyorum demiş. Notebooklarda iş bu şekilde yürümüyor. Ama yine de aldığın fps değeri normalin altında. Ben Monster notebook da (gtx1050, 8gb ddr4 ram, i5 7300hq) ile 100 150 arası fps alıyordum. Senin de Buna yakın değerler alman gerek. Lakin sadece cs go ile kalma diğer oyunlar ile de test yapmanı tavsiye ederim. 90 vasat bir fps değeri değil aksine çok da olması gereken bir değer. Yılların verdiği tecrübeye dayanarak sana şunu söyleyebilirim ki 50 tane tıpatıp aynı cihazda aynı oyunu aynı haritayı aç yine de aynı performansı alamazsın. Bunlar üretimden kaynaklanan değişiklikler ve bu bir sorun değil. Gönlün rahat olsun sen oyununu rahat rahat oyna 90 fps çok iyi. Her cihaz aynı performansı veremiyor maalesef.
Dediğiniz mantıklı fakat videonun başında dediği gibi laptop lar da oluyor bu çünkü masaüstü bilgisayarda zaten ikisini de kullanmak için iki monitör lazım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı