Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IAH7 işlemci frekansı düşüyor

Burak_ozmelek

Yoctopat
Katılım
3 Haziran 2023
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün elime ulaşan Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IAH7 (i7 12700H 4.70GHz -- RTX 3060 105W) bilgisayarımın Valorant oynarken düşük ayarlarda (yüksekte de çok fazla FPS değişikliği olmuyor) 200FPS'i geçemediğini hatta 100'ün altına düştüğünü görüntüledim. sonrasında sistemden görüntülediğimde 2.30GHz yazdığını fark ettim. CPUID ve AIDA64 adlı programla test yaptığımda işlemcinin 3.20GHz civarında performansa başlayıp ardında 2.80GHz'e sabitlendiğini gördüm. Yazılımsal olarak çözülebilecek bir şey midir yoksa teknik servise mi başvurmalıyım.

1.png

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Voltajdan ya da bataryadan kaynaklı bir sorun olabilir servise ver ilk 6 ay içerisinde koşulsuz değişim isteyebilirsin unutma sana iki defa servise göndermen gerek falan diyecekler kanunen öyle bir şey yok iyice araştır iyi şanslar.

Anlaşılan bayağı uğraşıcaz 😀 bilgilendirme için teşekkürler.
 
Anlaşılan bayağı uğraşıcaz 😀 bilgilendirme için teşekkürler.

HP kullanıcısıyım eğer İstanbul'da yaşıyorsan HP'ye de Lenovo'ya da BDH Bilişim bakıyor benim bilgisayarım iki defa servise gitti termal macun uygulamasını ilkinde sanırım yapmamışlardı bile PC 95 derecelerde geziyordu yük altında olmaksızın ikincisinde de benzer bir durum oldu özel olarak tembihlememe rağmen. Teknik servis seni müşteri temsilcisine yönlendirmez politikaları gereği iki defa servis kaydı olması gerekir, sorununu Şikayetvar'a yaz orada direkt müşteri temsilcisi görüyor değişim talebinle birlikte yaz oraya sonra e-posta yoluyla ya da arayarak seninle iletişime geçerler değişim için şansını denersin. Şirket olmaz derse tüketici hakem heyetine git başvur onlar karar çıkartırsa icra yoluyla bile o bilgisyarı şirketten alırlar.

Anlaşılan bayağı uğraşıcaz 😀 bilgilendirme için teşekkürler.
bu arada yazmadım ama bilgisayarın performans modunda değil mi? Güç ve uyku ayarlarından gelişmiş güç seçenekleri performans moduna alabilirsin ya da lenovonun uygulaması varsa oradan da alabilirsin.
 
HP kullanıcısıyım eğer İstanbul'da yaşıyorsan HP'ye de Lenovo'ya da bdh bilişim bakıyor benim bilgisayarım iki defa servise gitti termal macun uygulamasını ilkinde sanırım yapmamışlardı bile PC 95 derecelerde geziyordu yük altında olmaksızın ikincisinde de benzer bir durum oldu özel olarak tembihlememe rağmen. Teknik servis seni müşteri temsilcisine yönlendirmez politikaları gereği iki defa servis kaydı olması gerekir, sorununu Şikayetvar'a yaz orada direkt müşteri temsilcisi görüyor değişim talebinle birlikte yaz oraya sonra e-posta yoluyla ya da arayarak seninle iletişime geçerler değişim için şansını denersin. Şirket olmaz derse tüketici hakem heyetine git başvur onlar karar çıkartırsa icra yoluyla bile o bilgisyarı şirketten alırlar.

Bu arada yazmadım ama bilgisayarın performans modunda değil mi? Güç ve uyku ayarlarından gelişmiş güç seçenekleri performans moduna alabilirsin ya da Lenovo'nun uygulaması varsa oradan da alabilirsin.

Lenovo'nun kendi uygulamasından performans moduna alıp yaptım bütün testleri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı